Pristalice naprednjaka protestovale u Šapcu: Da se osudi napadač na Prokića

Vesti 29. nov 202115:57 > 19:15 315 komentara

Srpska napredna stranka održala je protest ispred Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu, sa koga je zatražena "pravda" za njihovog člana Dušana Prokića, koji je u subotu bio na bageru i sukobio se sa jednim od učesnika protesta Draganom Milovanovićem Crnim.

PROČITAJTE I:

Kako je javio reporter N1, na protestu se okupilo oko hiljadu do hiljadu i po naprednjaka, koji su se razišli ubrzo po završetku.

Nekoliko autobusa sa registracijama Čačak i Ruma odvezlo je učesnike skupa.

Naprednjaci su sa protesta poručili da je Dušan Prokić u bolnici, gde ga čeka operacija. Svi koji su govorili rekli su kako je Prokić krenuo na stranački rođendan u Beograd, da nije mogao da prođe, da je zaustavljen na mostu i dobio batine.

N1

Međutim, nisu objasnili zašto je Prokić, zajedno sa ostalima koji su učestvovali u tom incidentu, išao bagerom na rođendan SNS u Beograd, kao ni zašto je bio maskiran.

Smatraju da državni organi treba da dovedu postupak do kraja i osude napadača na Prokića.

„Sram bilo Zelenovića sto huška ljude da bi pala krv. Njima je danas Crni heroj. Sram ih bilo, nećete zaustaviti Šabac i Srbiju. Dosta više lopova i Nebojše Zelenovića. Vučić svaki put uzme sve više i više glasova. Neće vas bre ljudi, ne izazivajte ljude. Eto vam prilike 3. aprila. Neće vas niko više bre“, rekao je predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić.

Sa bine su poručii da pojedini mediji izveštavaju netačno i da su Zelenovićevi ljudi napali njih i ugrozili im kretanje.

N1

„Mi tražimo pravdu, tražimo je za sve Sapčane. Pozivam Zelenovića, Dušana Petrovića i tu lopovsku ekipu da vide sta je protest i podrška“, rekao je poslanik SNS Boban Birmančević.

Ispred zgrade tužilaštva je raširen transparent „Stop žutom ološu“, a sa bine su se puštale patriotske pesme.

Bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović rekao je za N1 da neće pozvati građane Šapca i ekološke organizacije da se tada okupe, jer želi da izbegne da dođe do bilo kakvog sukoba  u Šapcu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare