Protest roditelja dece sa posebnim potrebama u Leskovcu

Vesti 01. sep 202214:58 6 komentara
škola tabla sunđer učionica
N1

Roditelji učenika sa posebnim potrebama iz petog razreda Osnovne škole "Trajko Stamenković" u Leskovcu protestovali su ispred te škole, nezadovoljni odlukom direktorke da njihova deca više ne budu u istom odeljenju sa svojim školskim drugovima iz prva četiri razreda, a većina njih je spremna i da ispiše svoje dete i premesti ga u drugu školu.

Kako tvrde, do premeštanja je došlo zbog deset učenika iz isturenog odeljenja ove škole iz sela Gornje Stopanje, kao i da su oni o tome obavešteni juče, iako su spiskovi bili napravljeni još u junu.

„Nama je problem što su se oni privikli na to okruženje, a sada dolaze u novo, a ovo je period kada druga deca već ulaze u pubertet i mi se bojimo da ih možda ta deca neće prihvatiti“, rekao je za agenciju Beta jedan od nezadovoljnih roditelja.

Njima su se na protestu pridružili i roditelji ostale dece iz tri odeljenja petog razreda, ali i svi učenici.

Dok su čekali da razgovaraju sa direktorkom saznali su da ona nije u školi zbog tradicionalnog sastanka direktora svih osnovih škola sa teritorije grada Leskovca kod gradonačelnika, pa ih je primila pedagog te škole.

„Rekla nam je da praksa takva i da mešaju decu iz drugih odeljenja, da oni nisu to menjali ni ranije, nemaju namere da menjaju ni sada“, tvrdi jedan od roditelja.

Rečeno im je mogu da razgovaraju i sa direktorkom, ali da to ništa neće promeniti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare