Protest protiv novog mosta u Novom Sadu, aktivisti objavili da su bili napadnuti

Vesti 26. feb. 202218:30 > 18:3251 komentara
Podeli:
Izvor: Dragan Gojić/Beta

Oko 200 građana i ekoloških aktivista protestovalo je zbog najavljenog početka radova na izgradnji novog mosta u produžetku Bulevara Evrope, piše portal 021.rs. Omladinsko studentska akcija (OSA) je saopštila da je nakon protesta grupu njihovih aktivista i članova na pešačkom prelazu u ulici Ive Andrića napalo najpre vozilo marke folksvagen, a zatim i grupa muškaraca naoružana štanglama uz verbalne pretnje.

Okupljanje ispred Brodogradilišta počelo je u 14 časova, a nakon govora, održana je šetnja po trasi planiranog mosta. Tokom blokade na Bulevaru Evrope došlo je do dva incidenta i rasprave sa vozačima, piše 021.

Protest je završen oko 15.20h. Učesnici protesta nosili su transparente poput „Most da, ali na drugom mestu“.

Koordinatorka Neformalne građanske inicijative „Dunavac-Šodroš“ Dainela Stojković navela je da vodno područje zaslužuje zaštitu.

"Do sada smo pokušali sve administrativno pravne alatke, nažalost bezuspešno i zbog toga smo danas ovde", napomenla je ona, javlja 021.

Nakon protesta, aktiviste OSA napale su tri osobe naoružane metalnim štanglama, saopštila je ta organizacija.

"U momentu kada su shvatili da nas ima znatno više i da ne prezamo od samoodbrane su produžili dalje uz pretnje da će nas 'upucati' i da ćemo se 'još videti'", navodi se u saopštenju OSA.

U ovoj organizaciji sumnjaju da je njihova bezbednost ugrožena, kako kažu, "direktivama kriminalno političkog miljea SNS-a i (gradonačelnika Novog Sada) Miloša Vučevića".

Komentari

Vaš komentar