Protest podrške Rusiji u centru Beograda

Vesti 04. mar 202218:32 > 20:42783 komentara
Podeli:
protest podrške rusiji
Izvor: N1

Ispred spomenika caru Nikolaja u Ulici kralja Milana u Beogradu, održan je "protest podrške ruskom narodu" u organizaciji nekoliko desničarskih grupa. Protest je završen ispred ambasade Ruske Federacije.

Na protestu u neposrednoj blizini Predsedništva Srbije, okupio se veliki broj građana, tako da je Ulica kralja Milana zatvorena za saobraćaj bila blokirana između 30 i 45 minuta.

Okupljeni su skandirali poruke podrške Rusiji koja je je prošlog četvrtka započela vojnu invaziju na Ukrajinu.

Učesnicima protesta su se sa bine obratili predstavnici ekstremno desničarskih organizacija – Damnjan Knežević iz Narodne patrole i Mladen Obradović iz Obraza.

Poručili su da će, ako Srbija uvede sankcije Rusiji posle izbora, na ulice izaći duplo više ljudi nego večeras.

„Putin najjači i najhrabriji državnik na svetu“

damnjan knežević
Izvor : N1

Knežević je poslao poruku CNN-u, BBC-u i RTS-u, „da je rusofobija u Srbiji statistička greška“ i da je „svakom Srbinu Rus brat“.

„Koliko god nas pritiskali sankcijama, nas 1992, a 2022. Rusiju, koliko god nas napadali i nudili svetlo, sve je to kap u moru za jednu slovensku dušu“, rekao je Knežević i dodao da „nema tog Srbina koji će Rusiji i Belorusiji uvesti sankcije“.

damnjan knežević
Izvor : N1

Obradović je rekao da „Rusija oslobađa čitav svet od Nato pretnji“ i da je danas „Putin pokazao ko je najjači i najhrabriji državnik na svetu“.

Skup je počeo himnama Srbije i Rusije, građani nose ruske i srpske zastave i uzvikuju „Rusija, Rusija“, „Srbi i Rusi braća zauvek“, „Izdaja, izdaja“ i „Vučiću Šiptaru, izdao si Srbiju“.

Učesnici protesta potom su krenuli u šetnju do ruske ambasade.

Sve informacije o invaziji na Ukrajinu pratite u BLOGU UŽIVO, kao i na našoj stranici posvećenoj tome.

Komentari

Vaš komentar