Obrisan grafit posvećen Ratku Mladiću sa zgrade Doma omladine

Vesti 25. nov 202118:50 > 20:15 20 komentara

Nekoliko desetina aktivista nevladinih organizacija okupilo se ispred Doma omladine na protestu zbog grafita "Ratko Mladić srpski heroj", a pored njih se nalazi kordon policajaca. Aktivisti i građani obrisali su grafit. Novinarskim ekipama je zabranjen pristup kod Doma omladine.

Kako javlja reporter N1, policija je privela nekoliko desničara koji su se protivili uklanjanju grafita, a jedan mladić je fizički napao novinarku Danasa Snežanu Čongradin.

Podsetimo, predstavnici nevladinih organizacija su i u prepodnevnim satima protestovali na tom mestu i dali rok gradskim komunalnim službama da do 18 časova uklone grafit.

Povezane vesti

Kako javlja reporter N1, predstavnici policije ne dozvoljavaju prilaz samom Domu omladine ekipi naše televizije, a tamo se nalazi nekoliko desetina predstavnika nevladinih organizacija, koji su došli da iskažu svoje protivljenje činjenici da su nalepnice koje su oni zalepili tokom dana preko grafita podrške Ratku Mladiću u međuvremenu skinute.

Situacija je prilično mirna, a ispred aktivista se nalaze nekoliko desetina pripadnika MUP-a.

Podsetimo, u organizaciji Fonda za humanitarno pravo, danas je prelepljen grafit Ratko Mladić srpski heroj na Platou Milana Mladenovića u Beogradu. Taj grafit, koji već duže vreme stoji u Makedonskoj ulici, prelepljen je nalepnicama na kojima piše „Ratko Mladić ratni zločinac“ i „Ratko Mladić osuđen za genocid“.  Međutim, već posle sat i po nalepnice su uklonjene, saopštila je Nataša Kandić iz FHP i pozvala građane da se u znak protesta okupe na tom mestu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare