Protest ispred Republičkog javnog tužilaštva, okupljeni poručili da hoće pravdu

Vesti 16. okt. 202113:10 > 14:1771 komentara
Podeli:
Izvor: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Nekoliko stotina građana okupilo se na "Protestu protiv državnog kriminala" u Beogradu ispred zgrade Republičkog javnog tužilaštva. Aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta poručio je da se tužiteljka Zagorka Dolovac "pravi slepa" dok ministri Siniša Mali i Novica Tončev "zgrću lovu na rajskim ostrvima".

“Za to vreme, ona ‘nesrećna okolnost’, Ana Brnabić, baškari se u Jovankinoj vili, dok narod za 200 evra lemi kablove i jedva preživljava u Srbiji. To je država Aleksandra Vučića“, rekao je Jovanović.

Okupljeni su nosili transparente „Za pravo na pravdu“, „Roditelji, gde ste? Ovo vam je oteralo decu iz zemlje“, „Vršac protiv kompletnog idiota“ i „Beograd protiv kompletnog idiota“.

Na početku skupa, organizatori su na razglasu pustili audio snimke vesti o aferama aktuelne vlasti.

Aktivista pokreta Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović istakao je da niko od najviših državnih funkcionera „nije odgovarao za kršenje zakona čak i kada je očigledno da su uhvaćeni na delu“.

„Pravna država praktično ne postoji, a to ugrožava života svih nas. Jasno se vidi da zakon za jedne radi, a za druge ne“, rekao je Veselinović.

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović rekao je da je cilj protesta da se pokaže da je „moguće da politička mafija bude izvedena pred lice pravde“, kao i da ohrabre tužilaštvo da se sprovodi zakon.

„Treba da ohrabrimo poštene, savesne i odgovorne ljude iz institucija ohrabrimo da rade svoj posao. Verujem da je naša snaga u slobodnim gradjanima koji žive u Srbiji. Pravda i istina su na našoj strani, verujem da ćemo pobediti“, ocenio je Zelenović.

Miloš Baković Adžić iz političke platforme Solidarnost poručio je da mnogi ljudi u Srbiji moraju da rade dva ili tri posla da bi se prehranili, dok penzioneri voze autobuse umesto da uživaju u starosti, a privatni izvršitelji izbacuju ljude na ulicu zbog neplaćenih računa.

“Za to vreme, neki domaći tajkuni i dalje grabe. Neke strane korporacije nam uništavaju životnu sredinu, neki Beograd na vodi pere novac regionalnih kriminalaca“, rekao je on.

Pročitajte još:

Poručio je da će neko morati da odgovara za ono što se dešava i da treba da „vrate pare koje su pokrali privatizacijama, kriminalom, zloupotrebom položaja, utajom poreza“.

Okupljenima se obratio i umetnik Dejan Atanacković, koji je kazao da su u vrhu vlasti ubice, krijumčari, lopovi, falsifikatori i trovači.

„Aleksandre Vučiću, ima u ovoj zemlji jedan veliki pacov koji je sateran u ćošak. I to si ti i tvoja pacovska družina. To su ti i tvoje Nevolje, tvoj mali i veliki lopovi“, rekao je Atanacković.

On je rekao da će „istorija da nas pamti“ po tome što nismo znali da se izborimo za pravdu, pozivajući građane da dignu glas.

Protest su organizovlai pokret Ne davimo Beograd i stranka Zajedno za Srbiju.

Komentari

Vaš komentar