Protest građana Karaburme zbog izgradnje stambenog kompleksa na mestu parka

Vesti 10. jun 202117:38 > 17:43 26 komentara
N1

Deo građana beogradskog naselja Karaburma okupio se u parku protestujući zbog najavljene izgradnje stambenog kompleksa na ovom mestu. Strahuju da će ostati i bez stadiona, kao i dela školske ograde, pa su krenuli u skupljanje potpisa za peticiju kako bi zaustavili izgradnju, javlja reporterka N1.

Okupljeni građani su naveli da su došli do saznanja da se planira izgradnja saobraćajnice koja bi trebalo da prolazi kroz dvorište škole.

Maja Lilić koja živi na Karaburmi, kaže za N1 da su protesti počeli juče , kao i da strahuje da će ostati bez stadiona i ograde za školu.

Povezane vesti

„Kao što se dešava u celom gradu, sve zelene površine su napadnute, tako je i ova na Karaburmi, koja je najbitnija deci koja žive ovde. Planira se izgradnja puta koji će ići iznad parka i koji će uzeti dobar deo dvorišta škole. Ljudi nisu bili sigurni da je to istina, ali je juče stigao dopis školi, u kome se kaže da će početi radovi kada krene raspust. Rušiće se ograda i deci će se oduzeti deo školskog dvorišta. Što se tiče stadiona, saznali smo da je prodat, i da će kompleks zgrada doći umesto stadiona, kaže Lilić i dodaje da će gradska vlast biti odgovorna zbog te izgradnje.

Kaže da je grupa građana koja je jutros skupljala potpise protiv ove izgradnje napadnuta od nepoznate osobe, kao i da do sada nisu uspeli da dođu do investitora budućeg stambenog kompleksa.

„Čeka se poslednji momenat, da se krene sa gradnjom, pa da se sve ogradi, tako da mi nemamo ništa sem obeleženih ulica, trotoara i drveća koje planiraju da iseku. Čim počne raspust, radovi će početi, i planiraju da uzmu ozbiljan deo školskog dvorišta“, kaže Lilić.

Poziva nadležne iz vlasti da se pojave na Karaburmi, kako kaže, „da ne bi došlo do kulminacije, kao što imamo u Bloku 37“, i da otvoreno kažu stanovnicima šta  planiraju.

„Mislim da je to nepotrebno. Vide da narod ima volju da brani to malo što je njegovo i da ga čuva“, istakla je Lilić.

Navodi da je juče, za tri i po sata skupljeno više od 1.500 potpisa, kao i da su građani ovog dela Beograda revoltirani zbog najavljene gradnje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare