Protest advokata u Valjevu zbog izmena Zakona o parničnom postupku

Vesti 10. jun. 202114:01 > 14:122 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Odbor advokata Valjeva nema poverenje u sporazum koji je postignut između predstavnika Advokatske komore Srbije i Ministarstva pravde o Nacrtu zakona o parničnom postupku. Zbog toga su danas u 14 sati ispred spomenika Proti Matiji Nenadoviću u Valjevu zakazali protestni skup.

Odbor valjevskih advokata tražio je i ostavku njihove koleginice Slavice Obradović u Upravnom odboru Advokatske komore Srbije, koja je glasala za ovaj sporazum, tvrdeći da nije zastupala interese advokata.

Povezane vesti

Ovaj zahtev nije prihvaćen na jučerašnjoj sednici Advokatske komore u Šapcu, kojoj pripada i valjevski odbor advokata.

Članica valjevskog odbora advokata Jasmina Mihailović je izjavila za N1 da su od početka imali primedbe na Nacrt izmena Zakona o parničnom postupku – na rok za njegovu izradu i sastav radne grupe.

„Posebno bih istakla da je većinu advokata iritirale i izjave predsednice Vrhovnog kasacionog suda i ministarke pravde koje su rekle da su sudovi zatrpani bankarskim sporovima pa bi se tim zakonom sudovi rasteretili. To je po nama apsurdno“, kaže Mihailović.

Prema njenim rečima, postojeći zakon nije toliko loš da bi morala njegova trećina da se menja i to baš u delu koji se odnosi na ostvarivanje prava građana pred sudom.

Pogledajte ceo razgovor:

Komentari

Vaš komentar