Proširena istraga protiv Belivuka, njegove supruge i Marka Miljkovića

Vesti 15. sep 202212:50 3 komentara
Velja Nevolja Veljko Belivuk hapšenje stadion
Nova.rs/Vesna Lalić

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da je 1. septembra proširilo istragu prema osumnjičenom Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i Bojani Belivuk zbog sumnje da su novcem od kriminalne delatnosti kupovali razne luksuzne stvari.

Oni su u odnosu na okolnosti iz naredbe o proširenju istrage saslušani 14. septembra u tužilaštvu i tom prilikom su negirali izvršenje krivičnog dela, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Naredbom o proširenju istrage terete se da su novcem koji je proistekao iz krivičnih dela i kriminalne delatnosti kupovali veći broj luksuznih automobila i drugih pokretnih stvari, kao i katastarske parcele u Beogradu u najvećem broju situacija na ime trećih lica i tako pokušali da prikriju da novac potiče iz kriminalne delatnosti.

Na teret im se stavlja krivično delo pranje novca.

Naredba o sprovođenju istrage doneta je 9. decembra prošle godine u odnosu na Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Bojanu Belivuk, Tanju Miljković, Snežanu Đorđević, Filipa Ivanovskog i Mariju Milutinov.

Pred Specijalnim sudom u Beogradu vodi se postupak protiv Belivuka, Miljkovića i još 28 pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe povodom optužbi za najteža krivična dela među kojima su i sedam teških ubistava.

Pripremno ročište u tom postupku nastavlja se 26. septembra.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare