Promovisani kadeti Vojske Srbije u prve oficirske činove

Vesti 11. sep 202111:34 > 16:01 40 komentara

U prve oficirske činove danas je promovisano 139 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije, među kojima i sedam kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Svečana promocija najmlađih oficira Vojske Srbije održana je ispred Doma Narodne skupštine, u centru Beograda.

Pogledajte

Program svečanosti uveličali su avijacija Vojske Srbije i Umetnički ansambal Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, kao i Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je pištolje sa posvetom najuspešnijim potporučnicima u rangu Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije.

Vučić je u obraćanju okupljenima kazao je da je Vojka Srbije danas mnogo snažnija nego pre nekoliko godina i dodao da VS ima više bolje oružja i orudja.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

„Pravimo ga u našim fabrikama i kupujemo ga. Kupujemo ga više nego ikad, ne zato što želimo ratove, već zato što želimo da odvratimo druge od rata“, rekao je Vučić.

Posle obraćanja predsednika Srbije, usledio je defile jedinica, a zatim i letački program na avionima „mig-29“, „orao“, „supergaleba“, „laste“, helikoptera „erbas“ i „gama“.

Major Nebojša Radojković u naletu „miga“ pozdravio je oficire. „Našim najmlađim kolegama čestitam prvi oficirski čin. Bidite ponos svoje otadžbine. Živela Srbija“, poručio je Radojković.

Kao i ranijih godina, po običaju, svečana ceremonija promocije najmlađih oficira završena je bacanjem šapki u vis.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare