Profesor: Da je neko znao kako treba da se radi, moj učenik ne bi bio pokojni

Vesti 20. okt 202113:27 > 13:32 67 komentara

Učenik Hemijsko-tehnološke škole u Kruševcu preminuo je od posledica koronavirusa. Njegov razredni starešina Miljko Đokić za N1 objašnjava da je šesnaestogodišnji dečak bio dobrog opšteg zdravlja, a na prvom testu negativan na koronavirus. "Primam platu za svoj posao i radim ga časno i pošteno. Da je neko znao kako treba da se radi, danas verovatno moj učenik ne bi bio pokojni", izjavio je Đokić.

Prema njegovim rečima, škola je dosad preduzela sve što je u njenoj moći, od nošenja maski do dezinfkecije. Ističe i da postoji i viber grupa u kojoj se dele informacije o tome koja su deca zaražena, a koja u izolaciji usled zaraženog člana porodice, kao i to koji su profesori u izolaciji.

Povezana vest

„Moj učenik je bio u izolaciji od pre nekoliko dana jer mu je otac bio zaražen. Juče mi je stigla vest da je dečak preminuo. Po rečima majke, na prvom testiranju na koronavirus je bio negativan, na drugom pozitivan na kovid-19. Prema rečima majke, poslednja dva dana je imao glavobolje“, kaže Đokić.

Profesor fizičkog vaspitanja dodaje da je od septembra nekoliko odeljenja u školi prelazilo na onlajn nastavu.

„Trenutno od sedam profesora fizičkog je četvoro u izolaciji. Kad su loši vremenski uslovi delimo salu sa još jednom školom i dešava se da bude unutra i do 120 dece“, objašnjava profesor Đokić i ocenjuje da trenutno nije zadovoljavajuća situacija u školama.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare