Produženo radno vreme službe za izdavanje putnih isprava, uveden i rad nedeljom

Vesti 13. maj. 202116:565 komentara
Podeli:
Izvor: N1info

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je saopštilo da je usled povećanog interesovanja građana za izdavanje putnih isprava, u Beogradu, Novom Sadu i nekim drugim gradovima produženo radno vreme službe koja se time bavi, a uveden je i rad nedeljom.

MUP navodi da građanima stoji na raspolaganju i mogućnost zakazivanja termina elektronskim putem, preko portala eUprava.

„Apelujemo na građane, koji se za izdavanje putnih isprava prijave putem portala eUprava, da zakazane termine iskoriste i dođu da predaju zahtev, kako se ne bi stvarale dodatne gužve ili zauzimali termini građanima kojima je pasoš preko potreban“, upozorava se u saopštenju.

MUP navodi primer Policijske stanice u Novom Beogradu, gde su u nedelju bila rezervisana 104 termina, a došla su samo 74 građanina, dok drugde građani ne koriste uslugu elektronskog zakazivanja, te termini svakodnevno ostaju neiskorišćeni.

Ministarstvo je najavio da će službenici nadležne uprave primiti i sve druge građane koji dođu u stanicu policije da podnesu zahtev za izdavanje pasoša.

U Policijskoj stanici Novi Beograd, gde su gužve najveće, uvedeno je radno vreme i nedeljom od 8 do 15 sati, a u Policijskoj upravi za Grad Beograd, u Ljermontovljevoj ulici 12a, radno vreme je produženo subotom do 20, a uveden je rad nedeljom od 7.30 do 15.30 sati.

U Policijskoj upravi u Novom Sadu od 16. maja šalter sala na Bulevaru oslobođenja 143 radiće i nedeljom od 8 do 15 časova, a omogućeno je zakazivanje termina za podnošenje zahteva preko portala eUprave.

Komentari

Vaš komentar