Produžen pritvor nastavniku glume Miroslavu Aleksiću

Vesti 22. apr. 202116:30 > 16:414 komentara
Podeli:
Izvor: Printscreen/ Studio B

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je danas rešenje da se produži pritvor do 30 dana nastavniku glume Miroslavu Aleksiću, koji je optužen za više krivičnih dela nad svojim učenicama.

Odlučujući uz optuženje o daljim razlozima za zadržavanje okrivljenog M.A u pritvoru, krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu je po službenoj dužnosti donelo rešenje kojim je prema M.A produžilo pritvor koji može trajati najduže 30 dana i to zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i jer je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora viša od deset godina, a način izvršenja krivičnog dela i težina posledice dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, navodi se u saopštenju Višeg suda.

Povezano:

Protiv navedenog rešenja okrivljeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja Apelacionom sudu u Beogradu.

Podsetimo, optužnica protiv Miroslava Aleksića podignuta je juče, a njemu je stavljeno na teret izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam oštećenih, navedeno je u saopštenju tužilaštva.

Javnost je za slučaj Miroslava Aleksića saznala u januaru, kada je glumica Milena Radulović ispričala šta je pretrpela od svog profesora glume.

Komentari

Vaš komentar