Produžen pritvor Aleksandru Jovičiću

Vesti 02. jul. 202112:34 > 12:378 komentara
Podeli:
Hapšenje Aleksandar Jovičić, Gradska opština Palilula
Izvor: Nova.rs

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor predsedniku Opštine Palilula u ostavci Aleksandru Jovičiću i još jednoj osobi do 30 dana zbog sumnje da bi mogli da utiču na svedoke i da ponove krivično delo.

Jovičić je osumnjičen da je uticao na službenika za inspekcijske poslove Opštine Palilula da utiče na građevinske inspektore da omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, i da je od investitora za to dobio 28,8 miliona dinara.

Pored Jovičića, bilo je uhapšeno još sedam osoba.

U saopštenju Višeg suda navodi se da je pritvor produžen i D.Vujiću.

Podsetimo, Jovičić se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara, piše Nova.rs.

Sem Jovičića, uhapšeno je još nekoliko osoba. Zbog sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (1958), Z. R. (1953), Đ. R. (1959), Z. P. (1959), G. P. (1969) i D. L. (1964) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Komentari

Vaš komentar