Produžen konkurs za upis dece u predškolske ustanove u Beogradu

Vesti 13. maj. 202118:311 komentar
Podeli:
Izvor: N1 (ilustracija)

Konkurs za upis dece u predškolske ustanove Grada Beograda za radnu 2021/2022. godinu, zbog velikog interesovanja, biće produžen do 17. maja u 15.30 časova, saopštio je Gradski sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.

U saopštenju se podseća da roditelji svoju decu mogu upisati u vrtić putem Portala eUprava i da se tom prilikom automatski pribavljaju neophodni podaci iz matične knjige rođenih, Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja i evidencije prebivališta, tako da roditelji ne moraju da dostavljaju ni jedan dokument prilikom upisa deteta, niti da odlaze ni na jedan šalter.

Usluga eVrtić je namenjena roditeljima koji su državljani Republike Srbije, a pojedine predškolske ustanove pružaju ovu uslugu i u slučaju da je jedan od roditelja strani državljanin.

„Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju ili decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno je da roditelji podnesu relevantnu dokumentaciju kojom dokazuje navedeni status lično u predškolsku ustanovu. Preporuka Кancelarije za IT i eUpravu svim predškolskim ustanovama, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, jeste da se roditeljima omogući da elektronskim putem dostave ovu dokumentaciju“, ističe se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar