Prodati svi predmeti iz filmova na humanitarnoj aukciji za Luku Kurjačkog

Vesti 21. dec 202117:44 > 18:51 2 komentara

Humanitarna aukcijska prodaja predmeta iz filmova "Toma", "Montevideo, Bog te video", kao i iz TV serije "Senke nad Balkanom" koja je planirana za večeras u 19h u Kombank dvorani, neće biti održana, pošto su svi planirani predmeti prodati putem online aukcije, saopštili su organizatori.

Na inicijativu Dragana Bjelogrlića, čiji je student mladi scenarista Luka Kurjački, produkcijskih kuća CobraFilm i MinaCord pokrenule su humanitarnu akciju kojom je sakupljeno više od 120.000 evra neophodnih za nastavak Lukinog lečenja.

POVEZANE VESTI

Humanitarac Jovan Simić rekao je za N1 da je, pošto je Luka neko ko dolazi iz sveta pozorišne i filmske umetnosti, dobio poziv od prijatelja iz te branše.

„Seli smo i razmišljali kako da napravimo nešto što bi imalo najveći odjek. Napravili smo sastanak sa Draganom Bjelogrlićem, koji predaje Luki na fakultetu, stao je iza ovoga i on i njegova produkcijska kuća Cobra, zajedno sa Minacordom, koji su zajedno film pravili“, kaže Simić.

Dodao je da je akcija ujedinila ljude iz sveta sporta, filma i estrade.

„Prodaje neće biti, sve je prodato onlajn, ostaje da pogledamo film i da u narednim danima poželimo Luki srećan put u Japan“, rekao je Jovan Simić za N1.

Pozvao je ljude da nastave da šalju poruke sa brojem 1158 na 3030.

„Akcija je od početka okupila i umetnike i sportiste i ljudi su se javljali i blizu smo kraja. Nije dugo trajala cela akcija, ja se zaista nadam da je ovo pokazatelj i jedan manir u kojem bi trebalo da se nastavi kada je u pitanju bilo ko drugi kome je pomoć potrebna. Prodaje neće biti, sve je prodato onlajn, ostaje da pogledamo film i da u narednim danima poželimo Luki srećan put u Japan“, rekao je Simić za N1.

U online aukciji predmeta iz filmova „Toma“, „Montevideo Bog te video“ kao i iz TV serije „Senke nad Balkanom“, za samo tri dana otkupljeni su svi predmeti, a veliki broj kompanija i javnih ličnosti kupio je i karte za poslednje bioskopsko prikazivanje filma „Toma“, ističe se u saopštenju.

Luka Kurjački i svi njegovi prijatelji i kolege zahvaljuju ljudima velikog srca, pre svega sportistima Nemanji Matiću, Aleksandru Kolarovu, Luki Joviću, Aleksandru Mitroviću, Luki Milivojeviću, Draganu Stojkoviću Piksiju, Bogdanu Bogdanoviću i Ljubiši Tumbakoviću.

Zahvalnost su uputili i umetnicima kao što su Zdravko Čolić, Aco Pejović, Nikola Rokvić, kao i kompanijama Mozzart, Nelt, Millenijum tim, Pink Media Group, United media, FK Partizan, FK Zvezda, Roaming group, Apatinska pivara, Delta Holding, Antiko, Exit, IDJ World, OTP Banka, DDOR Novi Sad osiguranje, Solveo Pharma, Restoran Gilda, Restoran Pupin, Videostroj, Telekom Srbija i ArtVista na pomoći koju su pružili.

Akcija „Da Luka ponovo stvara“ se i dalje nastavlja slanjem sms poruke 1158 na 3030, dok se ne prikupi dovoljno sredstava za nastavak Lukinog lečenja u Japanu, poručili su organizatori.

Luki možete pomoći:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1158 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1158 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001248340-05

Uplatom na devizni račun: 160600000124855248
IBAN: RS35160600000124855248
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare