Prodaje skupe motore da bi pomogao malom Gavrilu da se izleči

Vesti 01. apr. 202122:05 > 00:007 komentara
Podeli:
Izvor: Screenshot

Građani Srbije ujedinili su se više puta do sada kako bi pomogli deci da odu na neophodna lečenja ili operacije u inostranstvu. Organizovani su sajmovi na ulicama i u školama, koncerti, pojedini su prodavali čak i kuće i nasledstva. Nemanja Ugrešić je jedan od onih čiji su gestovi posebno vredni pažnje. On je ponovo ponudio svoje motocikle kako bi pomogao na putu ka izlečenju još jednog deteta. Sada prodaje tri svoja motora - za malog Gavrila.

Podsetimo, dečak Gavrilo Đurđević iz Kragujevca ima samo šest meseci i bori se sa opakom bolešću – spinalnom mišićnom atrofijom, tipa 1 (SMA1). Za lečenje mu je neophodno oko 2,5 miliona evra.

Želeo bih da potencijalni kupac uplati sumu direktno na račun malom Gavrilu, kaže Nemanja Ugrešić za portal N1. Objavio je svoju ponudu na društvenim mrežama i na Fejsbuk stranici „Budi human – humanitarne licitacije“. Otkriva da bi već sutra trebalo da dođu neki ljudi da pogledaju motore. Nada se, kaže, da će prodati bar dva, ali i da će ljudi, podstaknuti njegovim gestom, uplaćivati SMS-ove.

Povezano:

Ovo nije prva ovakva akcija ovog humanog čoveka. Prvi motor je, priča, ponudio pre nekoliko godina, za lečenje malog Dušana, ali je to tada prošlo nekako neopaženo.

„Za Lanu i Olivera sam prodavao „kariranu“ Hondu, ali se tada niko, nažalost, nije javio“, kaže Ugrešić. Međutim, u akciji prikupljanja novca za ozdravljenje Sofije Markuljević (takođe zbog  SMA) čak dva puta je prodao istu „Javu“. Naime, jedan humani kupac uplatio je novac, a motor ostavio da se prodaje dalje, tako da ga je kupio drugi momak.

Za malu Aniku oglašavao je na Fejsbuku svoju bradu koju, kako ističe, mnogo voli. „Rekao sam, pošto imam mnogo prijatelja, ako pošalju 300 SMS-ova za Aniku i ostave skrinšotove u komentaru, da ću je obrijati. I nakupilo se oko 900 poruka, pa sam se, posle sedam godina, obrijao… Onako vojnički“, priča za portal N1.

Kaže da je do sada motore koje je prodao u humanitarne svrhe prodavao po ceni koju oglasi.

Komentarišući licitaciju sa Ronaldovom trakom, kaže – šta reći za vatrogasce. „Ko god da se bavi tim pozivom za mene je bukvalno megacar“, navodi Ugrešić i dodaje da za one koji su lažno dizali cenu – nema reči i da ga je to što se desilo baš pogodilo.

 

 

Za Gavrilovo lečenje je potrebno 2,5 miliona evra – za gensku terapiju, okupacione i fizikalne tretmane, smeštaj… Do sada je primio prvu terapiju Spinraze. Smatramo da bi mu genska terapija pomogla više nego Spinraza, jer on je Tip 1, najteži tip i za nju se borimo, rekla je za N1 nedavno Gavrilova mama.

Gavrilovi roditelji obraćaju se svim dobrim i humanim ljudima da pomognu da njihovo dete ode u inostranstvo po lek.

Ko je u mogućnosti, Gavrilu može pomoći:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 973 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human973 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000844014-95

Uplatom na devizni račun: 160600000084402853

IBAN: RS35160600000084402853

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

E-doniraj

PayPal

Komentari

Vaš komentar