Procurila krivična prijava protiv Antića, otkriven identitet maloletne žrtve

Vesti 22. feb 202219:58 > 22:02 102 komentara

Nakon što se krivična prijava protiv ambasadora Srbije u Portugalu Olivera Antića pojavila u medijima i na mrežama, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu potvrdilo je da je prijava podneta, i to za nedozvoljene polne radnje. Zbog smrti Antića prijavu će odbaciti, ali će na internetu ostati puno ime i prezime žrtve, koja je maloletna. Ima li ikakve veze smrt ambasadora Antića sa ovim slučajem i šta je zvanično uzrok njegove smrti i dalje nije poznato.

Pretragom imena nedavno preminulog ambasadora Olivera Antića na internet pretraživačima ili društvenim mrežama, moglo se pročitati kada, gde, kako i kojim rečima je Antić, kako se sumnja, maloletnu osobu navodio na polne radnje. Kružila je internetom krivična prijava podneta protiv Antića, a u prijavi se videlo i puno ime maloletnice.

Pravnik Milan Antonijević podseća da je dužnost tužilaštva da zaštiti svakog ko je žrtva.

„Lični podaci ni u kom slučaju ne smeju izaći u javnost, naročito ne podaci koji se odnose na maloletnike, ali ovde nemamo dovoljno informacija da znamo da li je dokument potekao iz tužilaštva, od onih koji su podneli krivičnu prijavu, imali uvid ili je iz nekog drugog izvora“, kaže Antonijević.

igor jurić
N1

Potvrdu da se protiv Antića vodi neki postupak, među prvima je dobio Igor Jurić, čovek koji se od nestanka i ubistva njegove ćerke bavi borborm protiv zlostavljanja dece.

„Moramo da znamo, nemamo šta da krijemo. I zbog toga, ako gledamo šta je manje zlo, ja ću vam uvek reći da je mnogo manje zlo da znamo ime i prezime i da upozorimo neke druge ljude šta će im se desiti ako budu zlostavljali decu“, smatra Jurić.

Od političkih saboraca nije dobio ni čitulju

Oliver Antić je poginuo pre četiri dana prilikom pada u more sa litice zvane “Usta pakla” u blizini Lisabona.

Portuglaski mediji su pisali i o mogućnosti da je izvršio samoubistvo. Porodica Olivera Antića je u srpskim medijima demantovala te navode i tvrdila da se radi o nesrećnom slučaju.

Javnost i dalje ne zna šta je zvaničan uzork smrti ambasadora i nekadašnjeg ideologa SRS. Ostaće zabeleženo da Antić od svojih političkih saboraca nije dobio ni čitulju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare