Privedeni aktivisti „Fronta“, želeli da istaknu transparent na Vučićevoj trasi

Vesti 23. mar 202113:55 > 22:4037 komentara
Izvor: N1

Policija je uhapsila aktiviste Lokalnog fronta Valjevo, Željka Trifunovića i Adama Radosavljevića, koji su pokušali da istaknu transparent u Divcima, pored puta kojim je trebalo da prođe predsednika Srbije Aleksandar Vučić prilikom današnjeg obilaska radova na brzoj saobraćajnici Iverak – Lajkovac. Iz Lokalnog fronta Valjevo su potvrdili da su oni, nakon saslušanja u Osnovnom tužilaštvu u Valjevu, pušteni da se brane sa slobode.

Na transparentu je pisalo „Nisi dobrodošao“, a ispod je bila slika ministra odbrane Nebojše Stefanovića i njegovog preminulog oca Branka Stefanovića.

Aktivista Lokalnog fronta i odbornik u gradskom parlamentu Valjeva Ljubomir Radović, koji je i sam bio akter današnjih dešavanja, izjavio je za medije da nikome nisu smetali, niti bilo koga ometali i da im je namera bila samo da predsedniku države skrenu pažnju na velike probleme fabrike „Krušik“ i „nezakonito izvlačenje novca iz ove fabrike“.

„Da li u valjevski kraj treba da dolazi sa ponosom dok se sva otvorena pitanja sa ‘Krušikom’ ne reše?“, upitao je Radović i podsetio i na to da Valjevci poslednjih godina udišu vazduh opasan po život.

Povodom ovog događaja saopštenjem se oglasila valjevska policija. U saopštenju stoji da je „policija uhapsila Ž. T. (41) i A. R. (42) iz Valjeva zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti“..

Podsetimo, predsednik Srbije obišao je radove na izgradnji brze saobraćajnice od Iverka do Lajkovca, koja će Valjevo povezati sa auto-putem Miloš Veliki.

Komentari

Vaš komentar