Dijana Hrkalović na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal

Vesti 15. okt 202117:25 > 22:57 185 komentara
N1

Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović privedena je danas, a kako saznaje Nova.rs pretresen je i njen stan. Provladini mediji njeno privođenje dovode u vezu sa ubistvom Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama u Beogradu, 2017. godine.

Kako saznajemo, Hrkalović je prvo saslušana u Sektoru za unutrašnju kontrolu MUP-a, a tokom večeri je u pratnji policije sprovedena u zgradu Specijlanog tužilaštva u Beogradu u Ustaničkoj ulici, gde je u toku saslušanje pred zamenikom tužioca za organizovani kriminal.

POVEZANE VESTI:

Bivša državna sekretarka MUP-a pozvana je danas u 15 sati da se javi u Sektor unutrašnje kontrole, a dva sata kasnije ona se odazvala i to u pratnji svojih advokata, prenosi Nova.rs.

„Moja branjenica Dijana Hrkalović pozvana je danas u 15 sati u SUK. Oko 17 sati, došli smo zajedno u tu službu i nedugo potom ona je uhapšena. U SUK se u tom trenutku nalazio i Dejan Kovačević (bivši načelnik Uprave kriminalističke policije), dok je rešenje o hapšenju uručio policijski službenik I. P. Odatle se Hrkalović uputila u stan gde je izvršen pretres koji je okončan u 19:20“, izjavio je za Nova.rs advokat Nenad Tasić.

Provladini mediji prenose da je Hrkalović privedena zbog sumnje da je uklanjala dokaze posle ubistva Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama, u Ulici kraljice Marije u Beogradu, početkom 2017. godine, a tokom večeri je predsednik Aleksandar Vučić potvrdio da je hapšenje u vezi sa tim slučajem.

Podsetimo, zbog sumnje da je ubio Miloševića tada je priveden Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, ali ga je Viši sud u maju 2018. godine oslobodio optužbi.

Belivuk se danas tereti da je vođa kriminalne grupe koja se tereti za različita krivična dela među kojima su teška ubistva, otmice, dilovanje droge i nedozvoljeno nošenje i promet oružja.

Podsetimo, Hrkalović je poslednjih dana opet bila u žiži javnosti, nakon što je navodno odbila da se podvrgne poligrafskom testiranju u vezi sa aferom prisluškivanja predsednika republike Aleksandra Vučića.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare