Uhapšen Milutin Jeličić Jutka

Vesti 27. apr 202112:04 > 15:06 106 komentara
N1

Bivši predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka uhapšen je jutros.

Policija je saopštila da je M. J., bivši predsednik opštine Brus, uhapšen zbog sumnje na krivična dela u vezi sa izgradnjom objekata na Kopaoniku. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Pročitajte još:

Sumnja se da je on tokom 2017. i 2018. godine suprotno zakonu izdavao zaključke na osnovu kojih su fizička lica mogla da postave privremene objekte i priključe ih u Nacionalni park „Kopaonik“ na postojeću infrastrukturnu mrežu, čime je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Osim Jeličića uhapšeno je još petoro ljudi, dok će krivične prijave biti podnete protiv četrdesetsedmogodišnje i četrdesetčetvorogodišnje žene, navodi se u saopštenju.

M. A. (34), bivše odgovorno lice u Opštini Brus, se sumnjiči da je pomogao Jeličiću u donošenju spornih zaključaka tako što je posredovao kod komunalnih inspektora da ne izvrše nadzor nad privremenim objektima koji su postavljani na teritoriji Nacionalnog parka „Kopaonik“.

Ovo dvoje inspektora – žena (47) i osoba pod inicijalima G. R. (56) – sumnjiče se za krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok se M. A. tereti za trgovinu uticajem.

Takođe, M. J. i bivše odgovorno lice Opštine Brus A. S. su, kako se sumnja, u korist investitorke (44) prosledili prijavu za legalizaciju objekta na Pančićevom vrhu nadležnom ministarstvu sa neistinitim sadržajem.

U njoj je navedeno da je prijavu za legalizaciju objekta četrdesetčetvorogodišnja žena poslala opštini Brus 2014. godine, a prijava je zapravo podneta tokom 2018. godine, kaže se u saopštenju.

Na ovaj način M. J. i A. S. su, kako se sumnja, izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

M. I., zaposlena u Opštini Brus, uhapšena je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Kako se sumnja, ona je u službene isprave unela podatke neistinite sadržine.

M. J. se takođe tereti da je izvršio i krivično delo trgovina uticajem tako što je svojoj sekretarici D. K. rekao da u zapisnik sednice Opštinskog veća naknadno unese neistinite podatke nakon što je tokom inspekcijskog nadzora utvrđeno da je investitor prekoračio površinu objekta.

D. K. je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Protiv četrdesetsedmogodišnje žene biće podneta krivična prijava zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja, dok će protiv četrdesetčetvorogodišnje žene krivična prijava biti podneta zbog falsifikovanja isprave.

Osumnjičenima M. J., M. A., A. S., G. R., M. I. i D. K. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Podsećamo, Jeličić, koji je osuđen zbog nedozvoljenih polnih radnji nad saradnicom Marijom Lukić, izašao je iz zatvora u Ćupriji 23. aprila. Njemu je tada istekla tromesečna kazna.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare