Priveden bivši pomoćnik javnog izvršitelja, proneverio oko 7 miliona dinara

Vesti 09. feb 202211:24 10 komentara
N1

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u Beogradu, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su A. C. (1990), bivšeg pomoćnika jednog javnog izvršitelja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pronevera i na taj način protivpravno prisvojio oko 6.899.620 dinara, saopšteno je iz MUP-a.

Kako se navodi, on se tereti da je, od 17. juna 2020. do 16. juna 2021. godine, obavljajući poslove evidencija i rasknjižavanja uplata sa namenskog računa javnog izvršitelja kod jedne banke, neosnovano i protivpravno prenosio sredstva koja su pristizala od izvršnih dužnika po predmetima izvršenja na svoj lični tekući račun, umesto na račune izvršnih poverilaca.

A. C. je, kako se sumnja, prilikom prenosa sredstava lažno upisivao nazive izvršnih poverilaca, a umesto njihovog računa svoj lični tekući račun i na taj način stekao protivpravnu imovinsku korist od oko 6.899.620 dinara, na štetu javnog izvršitelja, dodaje se u saopštenju.

Novac je, kako se sumnja, trošio za lične potrebe.

Iz MUP navode da je osumnjičenom određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare