Priština tvrdi da su navodi da će KBS intervenisati na severu potpuno neistiniti

Vesti 24. sep 202123:25 8 komentara
AFP/Armend Nimani

Navodi da Kosovske bezbednosne snage (KBS) pripremaju vojne trupe za intervenciju na severu Kosova su potpuno neistiniti i imaju za cilj da dezinformišu javnost, objavilo je kosovsko ministarstvo odbrane, javlja portal Kossev.

Ministarstvo je, kako se navodi, reagovalo javno povodom „svih lažnih vesti, zlonamerne propagande, dezinformacija i tendencioznih i neistinitih natpisa koji se šire među građanima na severu Kosova“.

Poručeno je da su se takvi navodi našli i u pojedinim medijima, kao i da oni „imaju za cilj da predstave situaciju nebezbednom za građane iz srpske zajednice“.

Prema navodima Ministarstva, KBS obavlja „svoje dužnosti i nadležnosti u skladu sa odredbama kosovskog ustava i važećih zakona i u potpunoj koordinaciji sa drugim organima i Kforom“.

Ističe se da je KBS „profesionalna i multietnička organizacija, formirana i razvijena u potpunoj sardnji, koordinaciji i podršci NATO i SAD i drugih članica NATO i partnera“.

Reakcija KBS stiže samo dan nakon što su pojedini beogradski mediji pisali o „planu za okupaciju Severa“, navodi portal Kossev, prenoseći navode pojedinih beogradskih medija o navodnom planu za okupaciju svernog dela Kosova i da je „dovođenje do zuba naoružanih specijalaca na Jarinje i Brnjak samo generalna proba Prištine za otimanje cele teritorije Kosova, ali i opipavanje kako će reagovati Srbija i međunarodna zajednica“.

Kosovska policija demantovala je juče navode medija da su policijski službenici u blizini Brnjaka pretukli trojicu Srba, a dan ranije i navode lokalnog medija da su službenici specijalnih snaga pokušali na Brnjaku da na silu izvuku Srbina iz automobila sa KM registarskim tablicama, navodi portal Kossev.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare