Tepić: Prisluškivan Miša Vacić, Vučić „upao“ na mere

Vesti 10. mar. 202114:44 > 15:4256 komentara
Podeli:

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je da je predsednik Srpske desnice Miša Vacić bio prisluškivan od 2017. do 2019. godine, a da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov brat Andrej "upali" na mere legalnog prisluškivanja.

Tepić je na konferenciji za novinare u sredu navela da je Vacić bio prisluškivan zato što je bio osumnjičen za ekstremizam, kao i da je imao nelegalno oružje.

Pročitajte još:

Ono mu, kako kaže, nije oduzeto zato što je bio u „prijateljskim i gotovo porodičnim odnosima sa Aleksandrom Vučićem“.

Tepić je novinarima pokazala dokumente za koje tvrdi da su zapisnici o iskazima policajaca zaduženih za prisluškivanje i navela da su oni to radili „službeno i na osnovu rešenja suda“, te da nema govora o tome da neko ruši državu, a naročito da neko nelegalno prisluškuje Aleksandra Vučića.

„Aleksandar i Andrej Vučić su ‘upali’ na mere legalnog prisluškivanja, i to tako što su komunicirali sa prisluškivanim licima“, rekla je Tepić.

Tako su 1.572 puta upali na mere zato što su se „dopisivali i ‘zivkali’ sa inkriminisanim licima – ekstremistima, kriminalcima i ljudima koji imaju problem sa zakonom“, dodala je.

„Ko su još ta lica, ko je u 1.572 razgovora bio sa Aleksandrom Vučićem i njegovim bratom? Za šta se sumnjiče ta lica? Zašto se prisluškuju?“ zapitala je Tepić, a odgovore na ta pitanja nazvala „ključno potrebnim“.

Tepić je rekla i da su informacije o tome da je predsednik Vučić bio u komunikaciji sa Vacićem bile uklanjane iz službenih izveštaja sudu, sa obrazloženjem da „nema potrebe da se predsednikovo ime povlači po izveštajima“.

Potpredsednica SSP tvrdi kako ti zapisnici dokazuju da „bratija Vučić intenzivno komunicira sa ljudima koji se sumnjiče za ekstremizam, neovlašćeno nose oružje i prete opoziciji i novinarima“.

„Dosta više da nas se pravi budalama i da smo svi mi krivi, valjda što smo živi, a jedino nije kriv Aleksandar Vučić“, rekla je ona.

Optužila je predsednika da pokušava od sebe da „napravi žrtvu kako bi neustralisao svoju ulogu u stvaranju, zaštiti, finansiranju i pomoći kriminalcima, kao što znamo do sada i klana Belivuk, a evo sada vidimo i ekstremistima“.

Ona je zaključila kako se u ovom slučaju radi o tome da se vrh države udružio sa kriminalcima koje je sam stvorio, finansirao, gajio i štitio da bi se okoristio od kriminala, i da bi imali batinu za svoje političke neprijatelje i nezavisne medije.

Komentari

Vaš komentar