Belivuk i saradnici negirali krivicu, branioci osporavaju navode optužnice

Vesti 26. sep 202209:35 > 18:5411 komentara

Na pripremnom ročištu Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njihovim saradnicima zbog sumnje da su počinili sedam zverskih ubistava, pročitana je druga optužnica, koja ih tereti za ubistva Nikole Mitića, Gorana Mihajlovića i Zdravka Radojevića. Nakon čitanja optužnice, u izjašnjavanju o krivici, svi optuženi su negirali da su krivi, osim trojice okrivljenih saradnika, koji su priznali krivična dela koja im se i po drugoj optužnici stavljaju na teret.

U toku su izlaganja odbrane i do sada su svi branioci osporavali navode optužnice, kao i dokaze na kojima se ona zasniva.

Pročitajte još:

Ranije danas, Belivuku, Miljkoviću i njihovim saradnicima zbog sumnje da su počinili sedam zverskih ubistava, pročitana je druga optužnica, koja ih tereti za ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića. Nakon čitanja, određena je pauza, a onda su se izjašnjaval o krivici.

Svi su negirali krivicu, osim trojice okrivljenih saradnika, koji su priznali krivična dela koja im se i po drugoj optužnici stavljaju na teret.

Ova druga optužnica tereti Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još 10 osoba za tri ubistva.

U pitanju su Nikola Mitić, Goran Mihajlović i Zdravko Radojević.

Optužnica je grupu teretila za ubistva Mitića i Mihajlovića, ali je kasnije proširena i obuhvata i ubistvo Radojevića.

Pripremno ročište je odlagano više puta, prvi put u martu ove godine kada su branioci članova kriminalnog klana tražili izuzeće postupajućeg sudije, tužioca, ali i onih na višoj instanci.

Njihov zahtev iako je odbijen, pomerio je početak pripremnog ročišta za april, ali pripremno ročište ni tada nije održano jer je u periodu između dva pripremna ročišta uhapšen advokat Dejan Lazarević zbog sumnje da je sarađivao sa kriminalnom grupom Darka Šarića. Sud je posle njegovog hapšenja ponovo odložio iznošenje predloga za izvođenje dokaza tokom postupka, ovaj put kako bi se osumnjičeni odlučili i izjasnili o tome ko će da ih sada zastupa.

Pripremno ročište nije održano ni nakon trećeg zakazivanja, u maju, jer je Marko Miljković otkazao punomoćje advokatu, navodeći da traži da ga zastupa isključivo Dejan Lazarević.

Novi branilac Miljkovića je odmah tražio da se ročište odloži, navodeći da „nije imao vremena da se pripremi“.

Komentari

Vaš komentar