Pripremno ročište Belivukovoj grupi, optuženi se izjašnjavali o krivici

Vesti 06. jul 202215:22 > 22:54 0 komentara

U Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu nastavljeno je pripremno ročište u slučaju Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i jos 28 optuženih za najteža krivična dela, među kojima - pet ubistava, zatim otmice, mučenja, silovanja, prodaja droge i posedovanje oružja. Oko 19 sati je završeno za danas.

Jedan od optuženih, Srđan Lalić, priznao je krivična dela koja mu se stavljaju na teret, dok su ostali optuženi negirali krivicu.

Nakon pauze usledilo je iznošenje uvodnih reči advokata odbrane.

POVEZANE VESTI:

Na juče održanom ročištu je pročitana opružnica i to je bilo treći put da je njeno čitanje počelo ispočetka. Sredinom juna je prvih 50-ak, od preko 300 strana optužnice, čitano dva puta, prvi put u odsustvu Veljka Belivuka, koji je rekao da se ne oseća dobro, a drugi put 15. juna u njegovom prisustvu.

Juče je čitana ispočetka jer je predmet Miljković ponovo spojen sa ostalima. Nakon što je optužnica pročitana, predviđeno je da se optuženi izjasne o krivici, a odbrana iznese uvodne reči.

Inače novi advokati Veljka Belivuka i Marka Miljkovića biće bračni par Gordana Božilović i Vlada Petrović. Kako je advokat Petrović rekao juče medijima ispred suda oni će osporavati dokaze prikupljene na nezakonit način. Pojasnio je da tu misli, pre svega, na dokaze prikupljene putem aplikacije za onlajn komunikaciju „skaj“.

Na pitanje novinara zbog čega su prihvatili ovaj slučaj Petrović je rekao da to vide kao profesionalni izazov.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!