Pripadnici SAJ i Zelenih beretki iz SAD održali završnu vežbu zajedničke obuke

Vesti 25. mar. 202117:072 komentara
Podeli:
Izvor: MUP Republike Srbije

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP Srbije i američkih Zelenih beretki održali su završnu vežbu u okviru šestog zajedničkog kombinovanog treninga.

Vežbi je prisustvovao resorni ministar Aleksandar Vulin, koji je ocenio da pripadnici srpskih snaga bezbednosti „možda ponekada mogu za svojim kolegama da zaostanu u kvalitetu oružja i opreme, ali nikada u kvalitetu ljudi, njihovoj obučenosti, motivisanosti i hrabrosti“.

„Postoje jače i snažnije jedinice u svetu, ali nijedna nije žilavija od pripadnika SAJ i srpske policije“, naveo je Vulin, a preneo MUP.

Navodeći da je u pitanju šesta zajednička vežba američkih snaga za specijalne operacije i SAJ, ambasador SAD u Beogradu Entoni Godfri ocenio je da dve zemlje imaju „iste temeljne vrednosti koje su zajedničke sa prijateljima širom slobodne i ujedinjene Evrope“.

„Nastavićemo da gradimo i jačamo naše veze u budućnosti“, naveo je ambasador.

Komandant SAJ Spasoje Vulević ocenio je da je vežbom uspešno završen šesti združeni, zajednički kombinovani trening Zelenih beretki i SAJ, koji za cilj ima jačanje zajedničkih kapaciteta u borbi protiv terorizma i drugih bezbednosnih izazova u regionu i šire.

„Trening je bio izuzetno zahtevan i obuhvatao je unapređenje i razmenu standardnih operativnih procedura i upoznavanje sa načinom rada obe jedinice“, rekao je Vulević.

Pripadnici SAJ i Zelenih beretki prikazali su veštine i znanja stečena tokom jednomesečne zajedničke obuke kroz vežbu rešavanja talačke situacije, savladavanja terorista i evakuacije i zbrinjavanja povredjenih tokom akcije.

Komentari

Vaš komentar