Izvršeno prinudno iseljenje porodice Kocić na Vračaru

Vesti 16. jul 202110:45 > 13:39 16 komentara
Nova.rs/Nemanja Jovanović

Porodica Kocić iseljena je iz svog stana u Maksima Gorkog 95, na Vračaru. Iz stana su im izbačene stvari, vrata su zapečaćena i promenjena je brava, a članovi porodice su ostali sa stvarima ispred zgrade, sa nadom da će se nekako njihov problem rešiti.

Izvršitelji i policija ušli su u petak ujutru u stan porodice Kocić u ulici Maksima Gorkog na Vračaru i počeli sa prinudnim iseljenjem. Ispred stana su se okupili građani koji su ovoj porodici pružali podršku, a kojima je policija branila prilaz stanu dok su izvršitelji iznosili stvari.

Na kraju je stan zapečaćen, a nesrećna porodica je ostala sa svojim stvarima i nerešenim problemima ispred stana.

U 22. pokušaju da isele porodicu, izvršitelji i policija uspeli su da iznesu stvare i zapečate stan porodici, pa čak i da im skinu pločicu sa prezimenom porodice na vratima.

Članovi porodice, majka Jasna, njen suprug i ćerka nastaviće svoju borbu protiv njihovog iseljavanja, a Jasna je u izjavi za Nova.rs objasnila koliko je ovo bila mučna situacija za nju.

Nova.rs/Nemanja Jovanović

„Ovde su došli u 15 do 8, na vrata su nam došli kao zveri privatnim obezbeđenjem. Ništa nismo dobili, nikakav papir, ništa. Ovo se ne dešava nigde, mi sve platili i sve regulisali. Ovakve postupke više ne radi privredni sud zato što ljudi znaju da je to otimačina, nego su ovo dali privatnom obezbeđenju“, kaže Kocić.

Ona je pokazala masnice koje je zadobila u koškanju sa izvršiteljima i obezbeđenjem.

„Pogledajte kako nose stvari. Oni su na silu otvorili vrata, ugurali unutra i nose krevete. Ovo se dešava kao na filmu, ne znam više šta da radim. Mi živimo u strahu sedam godina, a oni su tačno znali da naš advokat danas nije tu i da je u Čačku na putu, pa su iskoristili priliku, Oni su došli kao banda i probili su u stan. Ljudi, sve smo platili“, kazala je.

Jasna je istakla da su u stanu bila tri, četiri policajca i njen muž, koji je ostao kako bi branio ovaj stan.

Nova.rs/Nemanja Jovanović

Među okupljenima se našlo i desetak građana i aktivista koji su pružili otpor protivpravnim stvarima, a nakon što su policija i izvršitelji otišla sa lica mesta, oni su ostali kako bi sa porodicom pronašli rešenje.

Građani odvratili dva radnika od iznošenja stvari porodice Kocić

U dvorištu ispred zgrade gde se odvija prinudno iseljenje, pojavila su se dva radnika unajmljena da iznose stvari.

Građani su ih zaustavili i rekli im da će im oni naći posao i obezbediti dnevnicu, samo da ne iseljavaju ljude.

Nova.rs/Nemanja Jovanović

To je dalo efekat jer su radnici odustali od prvobitne namere, okrenuli se i otišli.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare