Prijemni za umetničke škole onlajn od 12. do 15. aprila

Vesti 17. mar. 202114:572 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Učenici koji žele da se prijave za polaganje prijemnog ispita za za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola moći će to da učine elektronskim putem od 12. do 15. aprila na portalu Moja srednja škola (mojasrednjaskola.gov.rs), saopštila je danas Vlada.

Povezane vesti:

Prijemni ispiti za ove škole biće organizovani u srednjim školama od 7. do 16. maja, a roditelji će, po prvi put, uvid u rezultate moći da pogledaju onlajn.

Sve aktivnosti u vezi sa završetkom osnovne škole, kao i upis u srednju školu, ove školske godine će se obavljati putem pomenutog portala, bez podnošenja ijednog papira.

Završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja biće održan od 23. do 25. juna, a roditelji će 27. juna imati uvid u preliminarne rezultate završnog ispita na portalu mojasrednjaskola.gov.rs.

Na istom portalu podnosiće se i žalbe na rezultate završnog ispita.

Za razliku od prethodnih godina od ove godine lista želja moći će da se podnese putem portala mojasrednjaskola.gov.rs, uz mogućnost neograničenih izmena i dopuna do 3. jula.

Oni koji ne iskoriste prednost elektronskog podnošenja liste želja, listu mogu podneti u papirnom obliku u školama 3. i 4. jula.

Roditelji će 11. jula 2021. godine na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama.

Takođe, i upis u srednje škole moći će da se obavi elektronskim putem, koristeći navedeni portal.

Komentari

Vaš komentar