Pribićević: Poseta Merkel pokazuje koliki značaj Nemačka daje Zapadnom Balkanu

Vesti 09. sep 202110:19 > 10:28 9 komentara
Rolf Vennenbernd/Pool via REUTERS

Nekadašnji ambasador Srbije u Nemačkoj Ognjen Pribićević izjavio je da poseta nemačke kancelarke Angele Merkel Srbiji i Albaniji, mesec dana pred odlazak u penziju, pokazuje koliki značaj Nemačka pridaje Zapadnom Balkanu.

Povezano:

„Uvek je dobro kad dolazi kancelar Nemačke u Srbiju zato što je Nemačka uvek pokazivala interes za ovo područje, koje se u najvećem delu poklapa sa našim interesima – politička stabilnost, ekonomski napredak, integracije. Nemačka snažno podržava naš put evropskih integracija. Nisu nam interesi isti kada je reč o Kosovu“, rekao je Pribićević za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Kako je ranije najavljeno, Merkel će sledeće nedelje posetiti Beograd i Tiranu, a Pribićević je rekao da Zapadni Balkan nije njen prioritet ali je dodao da je, van liste prioriteta, jedno od najvažnijih pitanja.

„Za Nemačku je EU prioritet, Amerika, Rusija, a Zapadni Balkan je jako važno područje i želela je posetom da pokaže koliko je to važno. Verujem da će razgovori biti iskorišćeni da se odnosi dalje prodube“, istakao je Pribićević.

O dolasku Merkelove i tome šta je uradila za Srbiju, juče je na vanrednoj konferenciji za medije govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare