Pretnje smrću Borisu Tadiću u Beogradu i Banjaluci

Vesti 10. jun. 202116:16 > 20:2055 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Lider Socijal-demokratske stranke dobio je opasne pretnje u vidu grafita u Beogradu, ali i nalepnica u Banja Luci.

povezano

Kako se pretpostavlja, pretnje imaju veze s upravo donetom presudom Ratku Mladiću u Haškom tribunalu, gde mu je potvrđena doživotna kazna zatvora, prenosi „Nova.rs“.

Na grafitima koji su bili ispisani da zidovima u beogradskim naseljima Dorćol i Vračar stajalo je: „Smrt Borisu Tadiću„.

U isto vreme, na ulicama Banjaluke pojavile su se nalepnice s uvredljivim sadržajem na kojima je pisalo: „Umri majci„.

Ovo nije prošlo bez reakcija pripadnika opozicije:

U međuvremenu,sramni beogradski grafiti su prekrečeni:

Nova. rs ovim povodom zatražila je komentar od Borisa Tadića, ali se on nije oglašavao.

Podsećamo, general Vojske Republike Srpske Ratko Mladić, nakon 15 godina skrivanja, uhapšen je u maju 2011. godine.

DS traži hitnu istragu zbog pretnji

Demokratska stranka (DS) zatražila je hitnu istragu povodom grafita mržnje i pretnji upućenih nekadašnjem predsedniku Srbije Borisu Tadiću.

U saopštenju DS je ukazala da su policija i istražni organi dužni da u najkraćem roku otkriju ko je i sa kojim motivom ispisivao opasne poruke po centru Beograda.

„Što se samog uklanjanja, odnosno prekrivanja sramnog grafita tiče, gradske vlasti obaveštavamo da smo njihov posao uradili samostalno i o svom trošku. Oni će sa kamatom platiti na izborima“, navodi se u saopštenju.

PSG: Vučić da stane u zaštitu Borisa Tadića

Pokret slobodnih građana (PSG) saopštio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba da „stane u zaštitu“ bivšeg predsednika države Borisa Tadića zbog poruka mržnje koje su se pojavile u Beogradu.

„Govor aktuelnog predsednika Aleksandra Vučića na sednici Saveta bezbednosti UN obeležila je izjava da Srbija veoma ozbiljno shvata međunarodne obaveze koje se tiču saradnje sa krivičnim mehanizmom u Hagu i Boris Tadić je meta napada zbog ispunjavanja tih obaveza od strane države Srbije u vreme njegovog predsedničkog mandata“, naveo je PSG u saopštenju.

Vučić mora da pokaže javnosti da se zalaže za evropski put Srbije, koji poštuje međunarodne obaveze bez obzira ko je na čelu države, dodaje se.

SSP: Vrh države promoviše govor mržnje

Stranka slobode i pravde (SSP) osudila je preteće poruke upućene Tadiću i pozvala nadležne organe da obaveste javnost ko su ljudi koji su te „parole“ pisali, jer su u čitavom Beogradu postavljene kamere.

„Grafiti koji su se pojavili su još jedan pokazatelj nenormalne atmosfere u kojoj živimo. Ovo ne čudi, jer se već devet godina sa samog vrha države promoviše govor mržnje koji je doveo do politički motivisanog nasilja nad neistomišljenicima i ubistva Olivera Ivanovića“, ocenio je SSP.

Lider Socijaldemokratske stranke dobio je opasne pretnje u vidu grafita u Beogradu, ali i nalepnica u Banja Luci.

Komentari

Vaš komentar