Presudu koju sud nije objavio, tuženi nije dobio – saopštio predsednik u emisiji

Vesti 17. feb. 202119:3414 komentara
Podeli:

Miroslav Aleksić iz Narodne stranke povredio je ugled i čast brata predsednika Srbije, Andreja Vučića, dovodeći ga u vezu s Predragom Koluvijom, vlasnikom plantaže marihuane u Jovanjici i za to će Vučiću mlađem morati da plati 300.000 dinara. To izgleda piše u presudi koju sud nije objavio, koju tužena stranka u postupku nije dobila, ali jeste predsednik Srbije. Uživo u emisiji na televiziji s nacionalnom frekvencijom saopštio je kako se završila jedna od najbržih parnica u Srbiji. A ovako je počela...

Tada kao poslanik u skupštini, 28. novembra 2019. Miroslav Aleksić prvi je predstavnike vlasti doveo u vezu s Koluvijom.

„Koja je uloga Andreja Vučića i zašto je, odmah nakon hapšenja Predrag Koluvija, zvao baš njega?“, upitao je tada Aleksić.

Tom izjavom Aleksić je bratu predsednika Srbije naneo tešku duševnu bol, a još veću gradonačelniku Novog Sada koji je, u želji da se istina što pre sazna, protiv braće Vučić podneo krivičnu prijavu.

Povezane vesti:

„Ima li osnova sumnje protiv Aleksandra i Andreja Vučića ili ćemo po ko zna koji put videti da su lažno optuživani od strane onih koje sam naveo u krivičnoj prijavi“, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević 9. decembra.

Najveće tajne Predraga Koluvije i njegovih saradnika krio je jedan zeleni rokovnik. Na koricama je stajao natpis kombinovan od latiničnih i ćiriličnih slova, za koji se pretpostavlja da označava Mrs Green ( Gospođa Zelena).

U imeniku čoveka koji je šifrovao rokovnik i koji je saradnike zvao kodnim imenima – nisu pronađeni kontakti označeni kao Andrej Vučić i Aleksandar Vučić – utvrđeno je veštačenjem. I to je, tvrdi tuženi Aleksić, bio glavni dokaz odbrane i na sudu. Da je izgubio, Aleksić je saznao u danu i vremenu kada sudovi ne rade. U nedelju veče, sedeći kući i gledajući televizor.

„Vidite, pre dva ili tri dana, moj brat je naravno pobedio na sudu onog secikesu što je opljačkao budžet u Trsteniku, sve sa tastom i taštom, onaj Aleksić… I dobio je, valjda treba da mu plati 300.000 dinara, još nije pravosnažna, već prvostepena presuda. To niko nije objavio, ja vam to sada govorim, niste ni vi“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Niko nije objavio jer niko nije ni znao, a oni koji su o tome morali biti obavešteni, kao stranka u postupku, nisu.

„Ja i moj advokat do dana današnjeg nismo dobili presudu, nas je o tome informisao predsednik u Hit tvitu i to zaista pokazuje da je naš pravosudni sistem potpuno razoren i da predsednik države preuzima ulogu i tužioca i sudije, a potvrđuje i to da je ovaj proces potpuno montiran“, smatra Miroslav Aleksić.

Aleksićev advokat: Neuobičajeno da se presuda donese tri dana posle zaključene rasprave

U telefonskom razgovoru za N1, Aleksićev advokat Borivoje Borović kaže da je neuobičajeno da se presuda donese samo tri dana posle zaključene rasprave, a da je potom obnaroduje lično predsednik države, pre nego što je dobiju advokati u postupku. Pardon, advokat.

Jer onaj koji brani Andreja Vučića, a na poruke N1 ne odgovara, izgleda je dobio presudu.

„Ja mislim da je ona (presuda) doneta, napisana 29. januara i da je dostavljena advokatima, alli nemojte… Mislim da je tako bilo, da je koleginica Lončar tako dobila“, rekao je Vladimir Đukanović, branilac Andreja Vučića.

Kako je do presude došao predsednik Vučić – Prvi osnovni sud ne odgovara na upit N1. Aleksićev advokat napominje da taj isti sud nije prihvatio nijedan dokaz tužene strane, niti je saslušana tužiteljka Dubravka Dmitrović koja je postupala po krivičnoj prijavi Miloša Vučevića.

Dostavila je pisanu izjavu da braća Vučić nemaju veze s Predragom Koluvijom. Na koncu, zaključuje Borović, sam Andrej Vučić je na suđenju rekao da mu nikada niko od državnih ili sudskih organa nije tražio telefon da bi bio veštačen.

Komentari

Vaš komentar