Preminuo Miloš Božović, direktor Zdravstvenog centra Užice

Vesti 13. nov 202115:58 9 komentara
Screenshot YouTube/ZooM Vesti Uzice

Direktor Zdravstvenog centra Užice, primarijus, doktor Miloš Božović preminuo je u 59. godini u tom gradu.

Kako prenosi RTS, Miloš Božović je završio Stomatološki fakultet u Beogradu, gde je 1995. godine specijalizirao maksilofacijalnu hirurgiju.

Zvanje primarijusa stekao je 2012. godine. Od 1995. do 1998. godine nalazio se na čelu Odseka u službi ORL i MFH, nakon čega je do 2000. godine obavljao funkciju zamenika direktora Opšte bolnice Užice.

Na mesto direktora Zdravstvenog centra Užice imenovan je 15.aprila 2011. godine.

Doktor Božović je bio član Evropskog Udruženja kraniofacijalnih hirurga, Udruženja maksilofacijalnih hirurga Srbije i član Skupštine stomatološke komore.

Autor je više radova iz svoje oblasti, koji su prezentovani na našim i stranim kongresima. Bio je aktivni učesnik i autor više poglavlja u izradi međunarodne YUSAD studije, koja je zvanični udžbenik na poslediplomskim studijama Medicinskog fakulteta u Beogradu.

U poslednjih deset godina, koliko je bio na čelu Zdravstvenog centra Užice, dao je veliki doprinos u razvoju svih ustanova koje su pod okriljem Zdravstvenog centra, njihovoj modernizaciji i opremanju, usavršavanju stručnog kadra, sa ciljem da ustanova na čijem čelu je bio dobije status Kliničko bolničkog centra.

Komemoracija Milošu Božoviću je u ponedeljak, 15. novembra u 10 časova, u Zdravstvenom centru, i u 11 u Narodnom pozorištu u Užicu.

Doktor Božović će biti sahranjen u 14 časova, na groblju Sarića Osoje u Užicu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare