Preminuo ambasador Srbije u Portugaliji Oliver Antić

Vesti 18. feb 202216:27 > 17:12 62 komentara
TANJUG/SAVA RADOVANOVIC

Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da je ambasador Srbije u Portugaliji Oliver Antić, preminuo u Lisabonu od posledica nesrećnog slučaja.

„Pamtićemo ga kao vrsnog profesora, velikog patriotu i pravnika oštrog uma i britke reči. Ostaće upamćeni njegova profesionalnost i posvećenost kao ambasadora naše zemlje, kao i doprinos unapređenju odnosa Srbije i Portugalije. Ministarstvo saučestvuje u bolu porodice, prijatelja i kolega ambasadora Antića“, navodi se u saopštenju.

U utorak, 22. februara, od 10 do 14 časova biće otvorena Knjiga žalosti u zgradi Ministarstva spoljnih poslova, a biće otvorena i elektronska Knjiga žalosti na adresi: [email protected].

Detalji o datumu održavanja komemoracije i sahrane biće naknadno saopšteni.

Oliver Antić je rođen u Beogradu 1950. godine, gde je završio osnovnu školu, gimnaziju i diplomirao na Pravnom fakultetu. Odbranio je magistarsku tezu 1978. i doktorsku raspravu 1983. na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Antić je počeo da drži nastavu na beogradskom Pravnom fakultetu, kao stručni saradnik i asistent, od 1975. godine. U zvanje docenta biran je 1984, u zvanje vanrednog profesora 1990, a za redovnog profesora izabran je 1996. godine.

Školske 1987/88 godine dobio je Fulbrajtovu stipendiju i boravio je u SAD na Pravnom fakultetu mičigenskog Univerziteta, piše u njegovoj biografiji na sajtu ministarstva.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare