Preminula dvadesetogodišnja trudnica u Nišu

Vesti 06. okt 202117:54 > 18:14 49 komentara
N1

Trudnica iz Knjaževca, stara 20 godina, u četvrtom mesecu trudnoće preminula je noćas u 23.30 u UKC Niš, kažu u tom centru za N1. U pitanju je bila blizanačka trudnoća, a žena je preminula od posledica koronavirusa.

Povezane vesti

„Žena je primljena 2. oktobra u UKC Niš. Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, 3. oktobra prebačena je u jedinicu intezivne nege gde je priključena na mašinu za veštačku ventilaciju. Od momenta kada je došla u UKC Niš, žena je bila pod neprekidnim nadzorom lekara svih specijalnosti“, kažu u UKC.

Preminula žena nije bila vakcinisana i kako saznajemo, nije imala takozvane pridružene bolesti, odnosno neke hronične zdrastvene tegobe koje bi dodatno opteretile trudnoću ugroženu koronavirusom.

Direkror UKC Nis Zoran Perisić izjavio je jutros za N1 da su čeriri porodilje smeštene u kovid odeljenje Klinike za ginekologiju. One su uspešno porođene carskim rezom i u stabilnom su stanju, kaže Perišić. Kako je jutros dodao, još četiri trudnice čekaju porođaj. I četvoro dece je na lečenju u ovoj ustanovi. Kod svo četvoro potvrđeno je prisustvo koronavirusa.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare