Premijerki je za loš odziv na vakcinaciju kriv N1, iako činjenice kažu drugačije

Vesti 03. nov 202119:25 > 19:3165 komentara

Lekari i krizni štab mesecima apeluju na nove mere međutim političari uglavnom predloge medicinskog dela štaba ignorišu. Ne ignorišu međutim medije. Premijerka Ana Brnabić stavila je i N1 u isti koš sa protivnicima vakcinacije, iako sa naše televizije takve poruke nikad nisu poslate.

Odgovornost za loš odziv na vakcinaciju premijerka Srbije Ana Brnabić već četvrti put prebacuje na N1 televiziju. Na predstavljanju godinu dana rada svog novog starog kabineta otišla je korak dalje.

„Kada bih ja verovala svemu što gledam, i slušam, i čitam u vašim i sličnim tajkunskim medijima, ja bih pomislila da treća ili buster doza nije dovoljna, a da nije ni potrebna, a to nije istina, i to je dezinformacija ili poluinformacija koja košta ljude života“, rekla je Brnabić.

Osim medija premijerka odgovornost prebacuje i na profesora medicinskog fakulteta Radana Stojanovića, koji već mesecima odgovara na sva pitanja, ne samo novinara već i građana, i čija je poruka – efikasna i brza vakcinacija je put kjim se možemo boriti protiv kovida 19.

Novinarka jedne televizije jutros je podsetila profesora Stojanovića na njegovu izjavu prenetu na portalu N1 sa naslovom „Treća doza nije treća sreća, za sada je ne bih nikome dao“, i od njega dobila objašnjenje:

„Tako je, to je rečeno s punim pravom, jer u tom trenutku čitav medicinski svet je bio na tom stanovištu. Mislim da je neko, može se reći, podvalio premijerki, jer siguran sam da ona nije gledala tu emisiju. Da je gledala, mogla bi da zaključi nešto drugo, a ne samo ono što je izvučeno u naslovu. Ona jeste posvećena svom poslu, ali i najbolji mogu da pogreše ako se ne pripreme dobro.“

„Nekada deluje kao veći Vučić od samog Vučića“

safeta biševac n1
N1

Odnos premijerke Srbije prema novinarima nije uvek bio isti, može da se primeti promena od kada se učlanila u Srpsku naprednu stranku, ocenjuje urednica lista Danas Safeta Biševac.

„Mislim da premijerka u poslednje vreme često gubi živce i reaguje zaista neprimereno. Verujem da ima taj problem od kad se učlanila u SNS da želi da se dokaže svojim kolegama i nekada deluje kao veći Vučić od samog Vučića. Niti N1, niti ono malo nezavisnih medija gde spada Danas, mi ne sprovodimo antivaksersku politiku, to rade mediji koji su bliski vlastima i koji svoje talase daju profesorima i doktorima poput Nestorovića“, podseća Biševac.

Poslednje targetiranje novinara došlo je nakon pitanja o aferama koje prate ministre njenog kabineta. Na ta pitanja, međutim, nije imala odgovor.

Komentari

Vaš komentar