Premijerka: Život Vučića ugrožen zbog borbe protiv mafije i kriminala

Vesti 25. jan. 202215:40 > 17:3926 komentara
Podeli:
Izvor: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEÐA VUCKOVIC/bs

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je u Briselu, odgovarajući na pitanje N1 o pripremi atentata na predsednika Aleksandra Vučića, da je Srbija bezbedna zemlja, da o tome svedoči činjenica što su te informacije dobijene iz Evropola i da Srbija ispunjava sve standarde u borbi protiv terorizma. "Srbija je prosperitetna zemlja, u kojoj se predsednik bori da postoje jake institucije, da niko ne može da ucenjuje Vladu i državne institucije. Njegov život je ugrožen jer se borio za vladavinu prava i što je pokrenuo borbu protiv mafije i organizovanog kriminala", kaže premijerka.

Povezane vesti:

Ocenila je da Srbija ne bi bila bezbedna da ne postoji saradnja sa službama širom sveta.

„Apsolutno smo bezbedna zemlja, upravo zbog međunarodne saradnje. Jedino smo tako bezbedni“, rekla je ona.

Dodala je i da je referendum o ustavnim promena izgurala Srpska napradna stranka.

„Nismo dobili tu podršku od civilnog društva, koji svakodnevno priča da se bore za nezavisno sudstvo, a kada je došao dan da kazemo DA, oni su rekli NE“, kaže premijerka.

Brnabić je dodala da iskopavanje litijuma nije bilo tema danas u Briselu.

„Pričali smo o zelenoj agendi, litijuma nije bilo na dnevnom redu. Iskopavanje litijuma će biti deo šire nacionalne debate, mi ćemo slušati narod, pozvati sve stručnjake, pitati ih šta misle i kako da koristimo bogatstva koja nam je priroda dala“, zaključila je premijerka Ana Brnabić.

Komentari

Vaš komentar