Prekršajno kažnjene osobe pomažu u КBC „Zemun“

Vesti 02. apr 202113:57 2 komentara
N1

U Кliničko-bolničkom centru „Zemun“, koji se nalazi u kovid sistemu, sedam osoba izvršava kaznu rada u javnom interesu, od kojih su se dve prekršajno kažnjene osobe dobrovoljno javile da pomažu na dopremanju boca sa kiseonikom za najugroženije pacijente, saopštila je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde.

„Oni preuzimaju boce kiseonika, od kojih je svaka težine do 100 kilograma, i kolicima ih prebacuju do predviđenog mesta. Jedan od njih je izrazio želju i da posle isteka kazne ostane volonterski da radi kako bi pomogao zaposlenima u ovoj ustanovi“, navodi se u saopštenju.

Кazna rada u javnom interesu izvršava se na taj način što se osuđena lica upućuju u javna komunalna preduzeća, domove kultura, bolnice i druge javne ustanove u kojima obavljaju poslove u korist društvene zajednice na osnovu ugovora o saradnji, objašnjavaju iz Uprave.

Ugovorom između Uprave za izvršenje krivičnih sankcija i javnih ustanova je predviđeno da lica obavljaju poslove u javnom interesu kao što su čišćenje i uređenje zelenih površina, parkova, staza, farbarsko-molerskih poslova…

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare