Prekinuta sednica Skupštine opštine Topola, Jovanović kaže da SNS nema većinu

Vesti 27. feb 202115:13 16 komentara
Medija centar Beograd

Sednica Skupštine opštine Topola u subotu je trajala 20 minuta i prekinuta je posle prve tačke dnevnog reda, kaže za N1 Dragan Jovanović, dugogodišnji čelnik Topole i predsednik stranke Bolja Srbija.

Vlast SNS u Topoli ima većinu koja se menja iz meseca u mesec, odbornici prelaze sa jedne na drugu stranu, a Dragan Jovanović naglašava da naprednjaci sada nemaju većinu.

„Održana je neregularna i nezakonita sednica SO Topola. Pokazali smo da Bolja Srbija, sa koalicionim partnerima, ima apsolutnu većinu. Da bi to sprečili, opštinski vlastodršci, koji su izgubili većinu, pribegavaju krajnjem divljaštvu i nezakonitostima. Pored živog odbornika Zorana Matića, koji je glasao za dnevni red i činio kvorum za sednicu, oni su, kada se glasalo o oduzimanju Matićevog mandata, računali glas Nikole Mijailovića, kome još nije bio verifikovan mandat“, kaže za N1 Dragan Jovanović.

Jovanovića današnja sednica SO Topola podseća na nekadašnja glasanja iz turskog letovališta u Skupštini Srbije.

„To je kao kada se u Skupštini Srbije glasalo iz Bodruma. Bar su ti iz Bodruma bili poslanici, a Mijajlović niti je odbornik, niti ima veze sa Skupštinom opštine Topola, dok mu se ne verifikuje mandat. Vlast SNS krade mandate. Ako kradu mandate, šta tek rade sa narodnim parama iz opštinskog budžeta. U ponedeljak ćemo podneti tužbe Upravnom sudu, Ministarstvu lokalne samouprave, ali i privatne tužbe protiv onih, kao što je Radiša Urošević zvani Bika, koji su nas vređali i govorili ružne reči“, dodaje Jovanović.

On naglašava da „vlast očekuje prinudnu upravu, jer znaju da ih narod ne želi, odnosno traže od vlastodržaca u Beogradu da im omoguće da i dalje kradu“.

Sednica SO Topola prekinuta je posle dvadesetak minuta od početka, iako je na dnevnom redu bilo još 11 tačaka, među kojima je izbor zamenika predsednika opštine i člana Opštinskog veća.

Jovanović ističe da je „sednica bila zakazana za petak, naprednjaci nisu imali kvorum, a onda, krišom, se okupili jutros u
devet sati, misleći da opozicija neće doći“.

N1/Milan Nikić

On je dopis o tom događaju dostavio i predsedniku Srbije.

Predsednik Skupštine opštine Topola Miodrag Milovanović nije želeo da komentariše za N1 prekid sednice, ali je više puta postavio pitanje „Ko vam je dao broj mog mobilnog telefona?“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare