Prekinut štrajk prodavaca sa buvljaka u Nišu, obećana im jedinstvena pijaca

Vesti 15. mar 202219:48 3 komentara
N1

Niš bi trebalo da dobije jedinstvenu buvlju pijacu od 15. aprila i to na prostoru Otvorenog tržnog centra, koji je za to i predvidjen. Takvo su obećanje usmeno dobili od gradonačelnice Niša prodavci polovnih stvari iz tog grada, posle subotnje blokade saobraćaja kod buvljaka na auto-pijaci u Jadranskoj ulici i dva protestna skupa ispred Gradske kuće.

Na takve korake bili su primorani, jer im je na prostoru parkinga uz buvljak na auto-pijaci, na kome su subotom i nedeljom prodavali ono što preko nedelje prikupe, zabranila tržišna inspekcija.

Prodavci polovne robe mahom su socijalno ugrožene Nišlije. Kažu da im je jako važno da što pre nastave da rade, jer im je jedan vikend već propao. Ali, ne pristaju da budu dislocirani samo oni, već svi prodavci oko Tvrđave.

POVEZANE VESTI:

Usmeno obećanje gradonačelnice predviđa, kako prenose neki od prodavaca, da od naredne subote i nedelje robu mogu da ponude u okviru buvljaka na susednoj auto-pijaci. Tako bi trebalo da bude do 15. aprila, a potom bi trebalo da svi zajedno budu prebačeni na OTC.

„Delovalo mi je iskreno i odlučno. Ako zaista tako i bude, to će biti i dobro. To je bio jedan od naših glavnih uslova, ako već ne možemo da ostanemo u centru. Jer, ako bi nas oterali negde na periferiju, a okolne pijace nastavile prodaju u centru grada – zašto bi iko kod nas dolazio. Ovako, ako svi budemo na jednom mestu, kupci će ciljano dolaziti u OTC“, prokomentarisala je za N1 jedna od prodavačica koja je prisustvovala prijemu u kabinetu gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski.

Prvi sastanak, podsetimo, imali su u ponedeljak. Ponovo su se sastali tokom popodneva. Prodavci očekuju da dogovor bude punovažan, iako nisu dobili nikakve pisane garancije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare