Predstavnik Sindikata rudara Kolubare sa direktorom EPS kod Vučića

Vesti 28. maj. 202110:18 > 14:2754 komentara
Podeli:
Vučić, Grčić
Izvor: Fonet/Instagram buducnostsrbijeav

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa v.d. direktorom JP „Elektroprivreda Srbije“ Miloradom Grčićem i predstavnikom Sindikata rudara Kolubare Miodragom Rankovićem, sa kojima je razgovarao o budućnosti kompanije EPS i novim proizvodnim i razvojnim projektima, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, predsednik je saslušao primedbe i predloge koje je u ime rudara Kolubare izneo predstavnik Sindikata i stavove JP „Elektroprivreda Srbije“, kao preduzeća od strateške važnosti za Republiku Srbiju.

Predsednik je naglasio, navodi se, da je pitanje implementacije „zelene agende“ jedno od najbitnijih u kompleksnoj oblasti energetike, istakavši da je Srbija ozbiljno posvećena uvođenju najviših standarda u korišćenju potencijala obnovljivih izvora energije i sledstveno tome – očuvanju životne sredine.

Povezane vesti

S druge strane, Vučić je istakao da Srbija ne može da se liši i odrekne prirodnih resursa koji omogućavaju energetsku nezavisnost države. Predsednik je posebno naglasio da će nastaviti razgovore sa predstavnicima Vlade Srbije i ekspertskom javnošću u cilju pronalaženja održivog rešenja, kako Srbija ne bi postala veliki uvoznik električne energije od 2030. godine.

Izvor: Tanjug

Predstavnik Sindikata Miodrag Ranković preneo je zahtev rudara predsedniku Vučiću da poseti Kolubaru i odgovori na sva njihova pitanja.

Komentari

Vaš komentar