Predsednik Srbije o najavljenoj tužbi Prištine: Može samo preko druge države

Vesti 05. maj. 202110:35 > 10:3728 komentara
Podeli:
Izvor: Virginia Mayo/Pool via REUTERS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da najavljivana tužba vlasti u Prištini za navodni genocid protiv Srbije koja je "jedina postojala i danas jedino pravno postoji na Kosovu i Metohiji" može biti podneta "samo preko druge države, preko Albanije", kao i da to "de fakto znači ujedinjenje sa Albanijom".

Vučić je za televiziju Pink izjavio da „moli Albance sa Kosova da to ne čine“.

POVEZANE VESTI

On je rekao da je, povodom pojavljivanja različitih „non pejper“ dokumenata koji predviđaju promene granica na Balkanu, lično „protiv promena granica“ ali da političari iz inostranstva koji govore da su protiv promena granica „otvoreno lažu“, i da su upravo oni koji govore da su protiv, upravo „za promene granica Srbije“.

Vučić je rekao da postoji „licemerje“ međunarodne zajednice kada je u pitanju stav prema Srbiji, navodeći da „smo imali najneodgovornije ljude koji nisu znali da ne sme da se ulazi u sukob sa NATO, ali da je pitanje koliki su izbor imali“.

„Zar nije veća humanitarna katastrofa u Siriji, Avganistanu i Iraku? Samo Srbiji ste našli da odvajate iako nije bilo ni blizu humanitarne katastrofe“, rekao Vučić.

On je rekao da je „Evropi uspešna Srbija bez Kosova“.

Komentari

Vaš komentar