Predsednik SO Stari Grad: Završetak radova u Skadarliji do 10. maja

Vesti 01. feb. 202112:527 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Beogradska opština Stari Grad saopštila je da je počela završna faza rekonstrukcije Skadarske ulice (Skadarlije) i da je završetak radova predviđen do 10. maja.

Radovi će obuhvatiti kompletnu rekonstrukciju dela ulice između Gospodar Jevremove i Simine, gde se planira zamena svih instalacija i zamena i popravka kaldrme na kolovozu i trotoarima, rekao je predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović.

Prema njegovim rečima, na tom potezu je bilo najviše intervencija na instalacijama, zbog čega su i primetna najveća oštećenja na kaldrmi.

Predviđena je i rekonstrukcija trotoara na delu između ulica Gospodar Jevremove i Strahinjića bana.

„Ova faza je tehnički najzahtevnija jer podrazumeva zamenu postojećih i izradu novih vodovodnih, kanalizacionih, elektroenergetskih, telekomunikacionih instalacija, kao i izradu nove rasvete, izmeštanje pojedinih sadnih mesta, kao i dodavanje zelenila“, rekao je Marjanović.

Naglasio je da će obuhvaćenim radovima biti otklonjena sva oštećenja na koja su se žalili građani koji žive ili rade u toj ulici, kao i brojni posetioci i turisti Skadarlije.

Najavio je da će, po završetku radova u Skadarskoj ulici, započeti i radovi na rekonstrukciji dela Gospodar Jevremove, između Francuske i Skadarske, da će radove obavljati više gradskih komunalnih preduzeća, kao i da će oni izvoditi pod kontrolom i uputstvima Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda

Komentari

Vaš komentar