Predsednik opštine Priboj: Nema ugroženih ljudi, požar pod kontrolom

Vesti 18. jul 202114:58 > 14:592 komentara
Podeli:
Izvor: N1/arhiva

Na Crnom vrhu u opštini Priboj, vatrogasci su i danas angažovani na gašenju požara koji je na izuzetno nepristupačnom terenu zahvatio oko 300 hekatara niskog rastinja i šume.

Povezane vesti:

Na terenu je 25 vatrogasa sa osam vozila koji i danas nastavljaju sa gašenjem vatre, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Izuzetno težak teren otežava rad vatrogasaca, dodali su u MUP-u.

Zbog požara, opština Priboj proglasila je u subotu vanrednu situaciju u mesnim zajednicama Rača, Banja i Kratovo, objavljeno je na sajtu opštine Priboj.

„Vanredna situacija se proglašava zbog velikog šumskog požara na delu teritorije opštine Priboj na lokaciji Crni vrh, radi preduzimanja vanrednih mera, upotrebe dodatnih snaga i sredstava, radi otklanjanja posledice nastale usled elementarne nepogode požar“, navodi se u odluci.

U odluci je navedeno da je vanredna situacija proglašena jer požar naneo štetu većih razmera, i zbog ugroženosti stanovništva i imovine.

Izvor: Tanjug

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović rekao je da je formiran stručno-operativni tim sačinjen od predstavnika Sektora za vanredne situacije, Srbijašuma i lokalne samouprave.

„Svaku noć će sagledavati stanje na terenu i preduzimati neophodne mere. Ono što je najbitnije da kažemo, nema ugroženih ljudskih i materijalnih dobara i da je situacija na terenu relativno pod kontrolom“, rekao je Rvović.

Komentari

Vaš komentar