Predsednik očekuje „poplavu rezolucija“: Političko iživljavanje nad Srbima

Vesti 07. jul. 202112:18 > 13:4291 komentara
Podeli:
Izvor: Fonet/Božana Pavlica

Predsednik Srbije Aleksandar Vućić izjavio je da se može očekivati "poplava" rezolucija u gotovo svim parlamentima u okruženju, "da se pokaže da su Srbi počinili genocid".

Dodao je da je takva rezolucija sada u kosovskom parlamentu, ali da će ostati zabeleženo u istoriji da ih je pretekao parlament u Podgorici.

„Sa takvim rezolucijama će se nastaviti. Možemo da izbegnemo u nekim parlamentima zahvaljujući prijateljskim odnosima, a neki će nastaviti sa političkim iživljavanjima nad Srbima“, rekao je Vučić, prilikom obilaska specijalne bolnice za cerebrovaskularne bolesti Sveti Sava u Beogradu, gde je otvorena nova sala za neurointervencije.

On je rekao da ima mnogo onih u Srbiji koji bi želeli da je Beograd pretekao Podgoricu, „srećom nisu još na vlasti“.

Govoreći o pregovorima sa Prištinom, on je rekao da je gotovo siguran da ih ne zanima ispunjavanje obaveze o formiranju Zajednice srpskih opština.

„Zahvalan sam Metjuu Palmeru i predstavnicima američke ambasade koji govore o neophodnosti primene sporazuma“, rekao je Vučić.

Licemerne optužbe za policijsku brutalnost

Vučić izjavio je, povodom godišnjice protesta u Beogradu za vreme korona zaključavanja, da su licemerni oni koji policiju optužuju za brutalnost i naveo da je najveća žrtva tih nereda bio upravo policajac.

Rekao je da su ti protesti organizovani samo zato što je on najavio mogućnost zaključavanja (lockdown) u vreme kada se korona nesmetano širila.

POVEZANE VESTI

On je rekao da je do sukoba došlo jer su pojedinci napali policiju, a ne zbog toga što je policija upotrebila „ne znam kakvu silu“.

„Pogledajte šta radi policija u Holandiji, Nemačkoj, Americi… A kod nas je najviše stradao policajac. Kod nas su demonstranti zauzeli skupštinu, a koliko bi bilo ubijenih da se to dogodilo u Britaniji? Mi smo ovde pohapsili neke od njih, neki su odgovarali prekršajno, neki krivično, a neki nisu ni odgovarali“, rekao je on.

Govoreći o problemu depopulacije, Vučić je rekao da najveći problem predstavlja mali broj rođene dece, a ne odlasci u inonstranstvo.

Prema njegovim rečima, razlog tome nije loša ekonomska situacija, jer je najmanji broj novorođene dece zabeležen u najbogatijim opštinama Beograda.

„Broj ljudi koji odlaze se zapravo smanjuje, iako je taj trend i dalje prisutan. Šta god neko govorio, na kraju su razlozi u odnosu na koje neko odlučuje gde će živeti bezbednost dece, posao, životni standard i mogućnost dobrog školovanja. Mi ćemo imati problem sa zanatlijama, jer oni i dalje u inostranstvu imaju mnogo veće plate. Najviše će nam nedostajati taj srednji sloj srednjoškolski obrazovanih ljudi“, rekao je Vučić.

Hvala Orbanu na hrabrosti da Srbiju predstavi u pozitivnom svetlu

Vučić je izjavio da je zahvalan mađarskom premijeru Vikotoru Orbanu što je imao hrabrosti da predstavi Srbiju u pozitivnom svetlu i izloži se kritikama, od kojih neke dolaze, na žalost, i iz Srbije, iz „tajkunskih medija“.

„Valjda je kriv što se zalaže da Srbija treba da bude u Evropskoj uniji, valjda sada treba i mi da se pridružimo napadima“, rekao je Vučić, govoreći o Orbanovom oglasu u medijima, u Hrvatskoj i Nemačkoj, o tome da Srbiju treba primiti u EU.

Vučić je naveo da će Orban vrlo brzo doći u Srbiju, „pa će moći da mu se zahvali i lično“.

Vučić je rekao da je Orban dobar prijatelj Srbije i da dve zemlje imaju odlične odnose, kao i da nema problema ni izmedju Mađara koji žive ovde i Srba.

Komentari

Vaš komentar