Predsednik očekuje da do kraja maja bude tri miliona vakcinisanih

Vesti 09. apr 202114:52 > 17:09 26 komentara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je cilj masovne vakcinacije protiv koronavirusa da do kraja maja više od tri miliona punoletnih stanovnika bude vakcinisano.

Navodeći da je tokom jučerašnjeg dana postignut rekord na dnevnom nivou sa više od 80.000 upotrebljenih vakcina, Vučić je kazao da su širom Srbije „ogromne gužve“ na punktovima za vakcinaciju.

Povezane vesti:

„Mogli bismo bez sumnje da vakcinišemo više od 3,5 miliona ljudi, ali nemamo sedam miliona vakcina. Niko nema dovoljno vakcina, borimo se na dnevnom nivou i još mnogo poziva ću morati da obavim da bismo obezbedili dovoljno vakcina“, kazao je Vučić na konferenciji za novinare posle sastanka sa predstavnicima japanske kompanije NIDEC Corporation.

Najavio je da bi u ponedeljak u Srbiju trebalo da bude isporučeno oko 106.000 doza Fajzerove vakcine kao i da se očekuje isporuka još 500.000 doza Sinofarm vakcine iz Kine.

„Cilj je da do kraja maja imamo više od tri miliona vakcinisanih, to je nešto više od 50 odsto punoletnih koji stvarno žive u Srbiji“, rekao je Vučić.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare