Predsednik o Krivokapićevom sinu: Dešava se to kada vidite oružje u automobilu

Vesti 12. sep 202114:11 > 14:49 78 komentara
N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je crnogorski predsednik Milo Đukanović sve radio da Crna Gora bude bez Srba i da su optužbe Đukanovića odraz njegove podsvesti.

„Ja niti želim, niti je moguće zamisliti Kosovo bez Albanaca, niti Crnu Goru bez onih koji se izjašnjavaju kao Crnogorci, to je nemoguće niti mi je ikad bio cilj. To je podsvest, to progovara iz njega ono što on želi – uvek je želeo Crnu Goru bez Srba“, rekao je Vučić u Kraljevu, na otvaranju fabrike Leoni.

Povezane vesti

Vučić je rekao da je Đukanović izmišljao Crkvu u Crnoj Gori, kako bi rekao da nema Srba i da je crnogorski predsednik upravo „autoprojekcijom pokazao da je to tako“.

Povodom optužbi crnogorske vlade da se grubo postupalo sa sinom premijera Zdravka Krivokapića prilikom kontrole vozila u kojem je bio, rekao je da „nema šta da doda“ saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, koje je to negiralo.

„Bio bih užasno razočaran da bilo ko pomisli da može bilo šta da radi protiv bilo čije porodice. Ne da bi to bio samo skandal, već bi najgore govorilo o Srbiji. Prihvatio sam objašnjenje MUP, svi u hijerarhiji deset puta su ponovili šta se dogodilo“, naglasio je Vučić.

Kako je rekao, „to se desi svakog dana kad vidite oružje u nekom automobilu, posebno onih tablica odakle dolazi najveći broj pripadnika škaljarskog i kavačkog klana“.

Takođe, Vučić je rekao da se u hrvatskim medijima vodi kampanja protiv Srbije, ali da se na to neće „odgovarati histerično i nervozno“, niti da će vređati nekog od hrvatskih predstavnika.

Prema njegovim rečima, napad je rezultat toga što Srbija jača i prvi put u bruto društvenom proizvodu dostiže Hrvatsku, koja, kako je dodao, ima „onoliku obalu i turiste“.

Komentarišući pisanje hrvatskih medija da izbora u Srbiji svakako neće biti 10. aprila, on je naveo da nikad neće biti ništa značajno tog datuma u Srbiji, jer je na taj dan osnovana „ustaška Nezavisna Država Hrvatska“ (NDH).

Kako je naveo, u Hrvatskoj se izgleda „ne stide 10. aprila, valjda se ponose“.

On je rekao da ima potvrdu iz Patrijaršije da je šest Vučića stradalo za vreme Drugog svetskog rata u NDH, kao i imena nekih od onih koji su umešani u taj zločin.

Izvor: Tanjug

Vučić je rekao da će danas razgovarati sa srpskim predstavnikom u Predsedništvu Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom o izgradnji Memorijalnog centra u Donjoj Gradini, o nizu tema i o njegovom nedavnom susretu sa visokim predstavnikom Kristijanom Šmitom u Beogradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare