Predsednik o čekiću i sekiri, kaže – kreće po Srbiji s kamerom mobilnog telefona

Vesti 30. nov. 202119:5952 komentara
Podeli:

Tokom protesta koji su pristalice SNS-a održale ispred zgrade suda u Šapcu, teže je povređena jedna, a lakše dve osobe, među kojima i 20-godišnji fotograf frilenser. Naprednjaci su na tom skupu tražili "pravdu" za njihovog člana Dušana Prokića, koji je teško povređen u sukobu na bageru. Inače, vlast puna tri dana izbegava da konkretno odgovori na pitanje ko su ljudi koji su palicama i čekićima napadali demonstrante u Šapcu i hoće li zbog toga biti procesuirani?

Predsednik u svojoj analizi pozadine blokade puteva, „ne silazi sa bagera“. Valjda bi trebalo analizirati i one koji su po izlasku iz službenih automobilla grada Šapca, maskirani, sa palicama i čekićima u rukama udarili po blokadi. Šta je Vučić video?

Povezane vesti:

„Imali ste ljude neke sa gumenim čekićima, ali ste samo dan pre toga imali ljude sa pravom sekirom koji su branili Violu fon Kramon od običnog naroda u Gornjim Nedeljicama, napadali one koji drugačije misle, pa i da je pravi čekić, jer sekira jača od čekića? A ovaj sa sekirom, šta, bere cveće za Fiolu sa sekirče, a kad neko nosi čekić bilo da je gumen, ovakav ili onakav, pa to je strašno, znate šta je to, pa to je tenk u odnosu na sekiru“, rekao je predsednik Srbije.

Posle upoređivanja alata iz majstorske radionice, predsednik je zaključio.

„Svi koji su koristili čekić i nekog povredili treba da odgovaraju, ali nijedno lice se nije javilo da je oštećeno“, rekao je on.

Opozicija traži hapšenje napadača sa palicama i čekićima i nudi pomoć ministru policije.

„Bagerista je Nebojša Stojićević Jarin, funkcioner SNS, koji treba da odgovori da li je krenuo da čisti sneg ili je krenuo na narod po zadatku i ko mu je dao nalog. Vučićev gospodin s čekićem je Čeda Srnić, ovaj drugi Nikola Čačić, šef i koordinator batinaša Đorđe Todorović Burgos, Marko Đapanović, Milan Radučić, Branko Andrić, itd“, rekao je potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

„Protesti nemaju nikakve veze sa ekologijom, u pitanju je nastavak hibridnog rata protiv Srbije. Prave se nepotrebne tenzije. Ali, ako to zavisi od policije onda će policija reagovati u skladu sa svojom snagom i ovlašćenjima, onda ćemo morati da primenimo nasilje“, smatra ministar policije Aleksandar Vulin.

Vučić one koji, kako je rekao, maltretiraju narod savetuje da nastave sa blokadom puteva, a policiji predsednik poručuje da se u potpunosti skloni. On će, kaže, obići Srbiju mobilnim telefonom da vidi ko su i šta hoće demostranti, samo da ga, zaključuje Vučić, neko nauči da koristi kameru.

Komentari

Vaš komentar