Predsednik NDI osudio privođenje aktiviste zbog tvita o napadu na Đilasovu ćerku

Vesti 13. apr. 202119:486 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Derek Mičel, predsednik Nacionalnog Demokratskog Instituta iz Vašingtona, osudio je nedavno privođenje aktiviste iz Novog Sada Milana Vujića, nakon objavljivanja tvita o napadu na ćerku Dragana Đilasa.

„Moram da skrenem pažnju i na incident koji se nedavno dogodio kolegi bliskom NDI, mladiću koji je priveden u policiju i ispitivan bez formalne optužbe i pravnog savetnika. Takve akcije ugrožavaju slobodu govora i udruživanja i demokratiju u Srbiji. Takvi napadi moraju biti nedvosmisleno osuđeni od strane svih onih koji žele unapređenje demokratije u Srbiji.“ rekao je Mičel na konferenciji „ONE YEAR LATER: Serbian – American relations facing the Covid -19 challenges“, održanoj u utorak.

Povezane vesti

NDI je izrazio zabrinutost i zbog toga što se srpski Parlament koristi kao platforma za lansiranje lažnih optužbi na račun nevladinih organizacija, kao što su Crta i Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost.

Podsetimo, aktivista Milan Vujić priveden je 26. marta, zbog tvita u kojem je napisao da je ćerku lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa neko udario.

Komentari

Vaš komentar