Predsednica opštine Surdulica brani uhapšene načelnice uprava

Vesti 14. jan 202118:24 > 18:27 1 komentar
N1

Predsednica opštine Surdulica Aleksandra Popović izjavila je da je hapšenje načelnica uprava neosnovano jer postoje dokazi koji govore da su kao članice Кomisije sprovele tender poštujući sve procedure i u skladu sa Zakonom.

Ona je, u pisanoj izjavi, istakla da je procedura sprovođenja projekta u okviru programa prekogranične saradnje Bugarska – Srbija „Zeleno pogranično područje – Investicija u prirodu“ sprovedena u skladu sa PRAG pravilima i instrukcijama Кancelarije za pridruživanje Evropskoj uniji i Zajedničkog tehničkog sekretarijata.

Povezane vesti

Ministartsvo finansija i Evropska komisija odobrili su tendersku dokumentaciju projekata 2014. godine, nakon čega je i objekat izgrađen a svi troškovi rekonstrukcije objekta su odobreni, navela je Popović.

Ona je dodala i da je nekoliko godina kasnije nezavisni revizor iz Ministarstva za evropske integracije kaznio Opštinu Surdulica sa 47.079,76 evra smatrajući da je tenderska komisija trebalo da samostalno utvrdi iz bilansa stanja uspeha izvođača da je kreditno sposoban.

Pomenuti ponuđač iako najjeftiniji nije imao bankarske garanacije niti potvrdu banke da je kreditno sposoban što je bio uslov za učešće na tenderu, na šta se on kasnije nije ni žalio.

Objekat je izgrađen, a revizor je kaznio optštinu Surdulica zato što objekat nije radio odmah po završetku radova, naglasila je Popović.

Kako je objasnila, objekat – Planinski dom sa osam apartmana nije radio jer nije dobijena dozvola za zapošljavanje osoblja, kao ni sredstva za opremanje, a uprkos tome, opština je obezbedila potrebna sredstva i objekat je danas u funciji.

Popović je, u ime opštine, zatražila od nadležnih organa da se uhapšene načelnice brane sa slobode, jer „znaju da nema dokaza da je bilo bilo kakvih zluoptreba“, navedeno je u njenom saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare